Cerita Tahun Baru Cina Meeya .

Korang ke mana CNY yg lepas ? Aku ? Tumpang cina balik raya . HAHA . Pada awalnya bercadang untuk ke Kelantan . Plan dgn si Kak Aton ( tunang abg si lebah ) . Sebabnya ingatkan Lebah akan lambat lagi masuk sekor dia tu . Once bila Lebah terkurung kat dalam Kem beliau , maka aku dengan pantasnya mencari tiket pulang ke kampung Bagan Buaya , Nibong Tebal Pulau Pinang . Plan nak ke Kelantan tu sebabnya , memikirkan lepas ni mesti dah susah nak jumpa Incik Tunang . Tapi lagi awal kami dijauhkan . Aku redha . Aku redha . Aku redhaaaa .

Rabu tu office dah start cuti . Gantian Maulidur Rasul yg lalu . So Selasa malam aku cabut . Alhamdulillah jalan masih clean and clear . Pukul 11 dari Shah Alam , pukul 4.30 aku sampai Parit Buntar . 

Indahnya kat kampung . Lima hari tak terasa . Sekaligus dapat sembunyikan rasa sunyi aku . HAHA . Sebenarnya malas giler nak update entry ni . So , aku share gambar jea okay  :)

Kalau ramai-ramai , cenggini lah kitorang . Family sebelah mak . Selalu akan kumpul and buat potluck . Aku yakin aktiviti macam ni boleh mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan kitorang . Kan ?

Ini kanda aku . Satu-satunya kakak aku . Hihi . Ada serupa kaa muka kami . Macam idok jea aku tgk . Apa pun , hang tetap kakak aku hat paling rare . I love you sista ! Memenuhi hari dengan menternak lemak . Kenduri yukkkk . 
Hari berikutnya , ikut abah ke pengkalan . Abah repair boat . Persediaan untuk pergi memancing keesokan harinyaaaa . Jadi anak-anak abah wefie . Padahai boat tak begerak pun . Kahkahkah . Eh korang , abah kite ada buat perkhidmatan sewa boat untuk pergi mancing tau . Kalau berminat boleh PM  :)
Dan ini , budak suka buat perut achik jadi keraih gelakkan dia . HAHAHAHAHA ~ Banyak akai ni . Nak marah pun tak jadi . Penangan tengok Upin Ipin . Aduhaiiiii rajin menolong achik masak . Achik balik kampung belajar masak okay ?? Bhahahaha ~


Haku rasa , cukup takat ni . Nanti aku kaypochi lagi . Charlooo +___+

Selamat Hari Lahir Adik .

17 Februari , Selamat Hari Lahir yg ke 5 tahun adik . May Allah bless you . Semoga jadi anak yg soleh . Jadi anak buah achik yg bijak . Jangan garang-garang sangat , nanti awek takut  :P

Tunggu achik balik malam ni . Achik tuntut belanja dari adik . Nak belanja achik pija hut ~ Tak aci kalau adik tak belanja sebab achik dah kena pau minggu lepas tu .  So , hadiah , tak payah laa . HAHAHAHAHAHAHA . 

Dedicated to you , Happy Birthday Muhammad Noor Syafi . Achik love you !

When I Miss You , I Tell Allah :(

Aku belajar rasa sunyi sekiranya aku hilang engkau .
Aku belajar rasa rindu sekiranya aku hilang engkau . 
Aku belajar rasa perlu sekiranya aku hilang engkau .
Aku belajar rasa perit sekiranya aku hilang engkau .
Aku belajar rasa menyendiri sekiranya aku hilang engkau .

Walau hilang untuk seketika . 
Walau hanya tidak dipandang mata .
Walau tiada khabar berita .

Ternyata .
Sakit terasa .

Dari situ .
Aku belajar segala-gala .
Yang aku pasti .
Aku LEBIH MENGHARGAI kehadiran kau dalam hidup aku .


Regards ,
Ya .

Selamat Pengantin Baru Achik .


* Aku guna loQat utaQa :)

Jom aku share . CeQita minggu lepaih . Pasepa aku balik kampung , padahai cuti Sabtu Ahad jaa . Jumaat malam aku teQebang balik Penang , Ahad malam aku balik mai ! Rare habaQ hang .


Pukoi 5 pagi mak dgn abah mai amek kat hentian baih . Dan Sabtu tu lah aku menghabehkan masa dgn family . Ke sana ke sini . Mak ajak beli tudung tingkap *langsir . Mak habaQ kita beli seksiap untuk kenduri hang nanti dik . Awai gila mak aku prepare . Kenduri ntah bila lagi . Mak aku mmg semangat . Bukan mak jaa , abah pun sama jugak . Terharu !

Pahtu , Ahad tu . Bermula lah agenda kami . Aku dgn *gengtawafsekolah . Ikutkan semua ada 9 oQang . Tapi 2 oQang cancel last minit . So tinggai 7 . Kami bertujuh .
Duduk dari kiri , Quyah , Ain , Aku , Salmi dan BJ . Duduk ataih bangku , Jihan , Achik dan Maklang . 

Ni lah kawan-kawan gosip sejak di bangku dan meja sekolah . Si pengantin dan Quyah tu , kawan aku sejak darjah 1 . Kelebihan pada pengantin , aku dgn dia stay sekampung . Memang rapat abeh . Mak aku dgn mak dia pung geng . Hiks !

Depa kawan-kawan yg selalu merapu meraban , kongsi segala-galanya . SoQang-soQang kawan aku kawen . Hat tak kawen lagi tinggai tiga termasuk aku . HAHAHAHA .


Untuk hang Achik , Selamat Pengantin Baru . Semoga kekal hingga ke akhir hayat . Cepat-cepat bagi kami anak menakan . Thanks sebab support baju dgn tudung kami semua . HAHAHAHA . Susah sebenaQnya kita nak bekumpoi Qamai-Qamai macam ni . Sebab masing-masing dok jauh . Hat dah kawen caQa dah kawen . Kalut dengan anak . Kalut dengan laki . Apa pon , happy gilaaaa dapat jumpa hampa semua . Pahni kita kumpoi Qamai-Qamai lagi . Kita deret ar , plan punya plan , laih-laih apa pun tarak . HAHAHA . Deret tak jadi jaa . 

Tahniah utuk diQi seniQi , sebab upah baju aku hat paling muQah antara semua . Yah mesti bara an . Kahkahkah . Dan aku Qasa macam ala-ala ustajah bila pakai tudung ni . Hang rasaaaa ?

Okbai .

Tidur Pun Genggam Handphone :'(

S
U
N
Y
I

T
A
U
K
A
?

SUNYI TAUKA ?
SUNYI TAUKA ?
SUNYI TAUKA ?
SUNYI TAUKA ?
SUNYI TAUKA ?

Kini Kita Menjauh Semula .


Rasa macam lama sangat tak masuk office . Hmmm . Keja pun banyak tertangguh . Dari awal pagi tadi , aku mula semak email di bahagian inbox , folder daripada boss dan email penting . Yang mana boleh settle , aku settle . Aku terima wassap dari group unit kerja , masing-masing dah loya menghadap SR . Aku ? Kunyah pelan-pelan .
Habis rambut abam Korea aku :(

Dan pagi semalam , Lebah dah pulang semula ke Negeri Di Bawah Bayu . Pulang dgn membawa tanggungjawab di bahu untuk keamanan negara . Awal-awal pagi , dah berdrama kami berdua . Dan aku , sambung drama hingga ke hari ni . Sedih kau . *taip entry ni pun nak nangis lagi  :'(

Hidup berjauhan tapi dapat berhubung okay lagi pada aku dari hidup berjauhan tetapi tak dapat berhubung . Allah . Aku tengah sadokan hati aku untuk terima semua ni . Dalam masa tu aku sangat-sangat sensitif sekarang . Pantang cuit , bederai air mata gugur . Tu pasal doktor bagi aku MC 2 hari .

Esok last . Last untuk aku cari gaduh . Last untuk aku mengada . Last untuk merajuk . Last untuk cari perhatian kau . Sebab kata kau , Ahad dah tak boleh pegang handphone :(

Membeku dari berhubung selama empat bulan . Orang cakap , alaa kejap jea tu chik . 4 bulan tu tak lama pun . Tapi aku ? Hmmm . Sehari tak dapat contact pun aku risau . Aku risau sebab aku kesah . Kesahkan engkau sebab aku sayang .

Segala pesanan yg engkau tinggal berbukit-bukau akan aku ingat . In shaa Allah . Mohon jaga hati kau untuk aku . Jaga diri . Jaga iman . Jaga segala-galanya . Aku tunggu kau datang jumpa aku lagi kat sini .

Eh korang , mohon doakan kitorang kawen cepat-cepat . Aku mengharap sangat semoga kau diletakkan lokasi kerja yg dekat dengan aku . 
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz