Sikap Orang Yang Berjaya.

Antara TIPS yang saya mahu kongsikan . Semoga ia bermanfaat untuk kita semua . Hee  :)


1. MATLAMAT

Tentukan matlamat apa yg kita nk capai untuk bisnes kita .
Jangka pendek- senaraikan .
Jangka panjang-senaraikan .
Nak buka butik , nak bisnes takat nak bayar kereta ke . Kita sendiri perlu tetapkan . Paling penting sbb itu ia jatuh  pada point pertama.

2. TUKAR RUTIN ANDA

Jika rutin kita bangun awal nak pergi kerja , tukar rutin every day aku bangun kerana Allah . Tidur awal supaya boleh bangun tahajud . Sebelum tidur tu , fikir apa nak buat esok supaya kita ada matlamat esok harinya . Cantiknya Islam letak subuh pepagi which pagi adalah masa paling fresh untuk lakukan aktiviti .

Make sure tukar rutin sama-sama .

3. SUKA CABARAN

Orang yg nak berjaya mesti suka akan cabaran . Janganlah baju tak laku terus nak benti jual baju , nak jual benda lain pula . Satu benda pun tak boleh berjaya ,  apatah lagi ank jual benda lain kan . So , kita akan fed up dengan cabaran.  Apa pun cabaran kita harus lawan .

Org yang berjaya dah tempuh pelbagai jatuh bangun diorang, sebab tu dia berjaya . Kan ?

1 comment:

  1. dekatkan diri kpd-Nya. Insya allah akan berjaya di sini dan di sana

    ReplyDelete

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz