Cara Pindahkan Duit Dari Cimb ke Bank Lain.

Assalamulaikum . Hee . Nak share ilmu sikit hari ni . Bila ada yang bertanya , balik kerja aku gigih update entry ni . 

" macam mana nak transfer dari cimbclicks ke bank lain ? "
Semoga step ini membantu korang . Hee .

Sudah pasti korang kena masuk web www.cimbclicks.com .

1 . Pilih Malaysia .

2 . Pilih Log in ,

3 . Masukkan User ID ,

4 . Masukkan Password ,
 
5 . Pilih Transfer_To Other Bank ,

6 . Pilih From ( Akaun kita).
7 . Method ( Normal / Instant )
-- Normal selalunya akan ambil masa utk dipindahkan .
-- Instant , serta merta dipindahkan setelah transaksi berjaya .
8 . Pilih To ( Bank yg mahu dipindahkan )

9 . Masukkan nombor akaun penerima.
10 . Pilih Payment Type_Fund Transfer .
11 .  Masukkan Amount ( jumlah yang mahu dipindahkan ) .
12 . Masukkan Recipient Reference ( Contohnya : Duit Baju )
13 . Tekan SUBMIT ( ada di bahagian bawah )
 Selepas tekan Submit , akan keluar page ini . 
14 . Tekan Request TAC .

Tunggu beberapa minit , akan terima SMS seperti di bawah di nombor 15 :

16 . Masukkan TAC number tadi .
17 . Tekan Confirm .

dan akan keluar page ini :

Yeay !! Berjaya  :)
Dalam beberapa minit , akan terima SMS lagi sekali macam kat bawah yg bernombor 18 tu :
Hee . Semoga bermanfaat utk korang semua . Mudah jea kan . Selamat mencuba yaw !

2 comments:

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz