Selamat Pengantin Baru Achik .


* Aku guna loQat utaQa :)

Jom aku share . CeQita minggu lepaih . Pasepa aku balik kampung , padahai cuti Sabtu Ahad jaa . Jumaat malam aku teQebang balik Penang , Ahad malam aku balik mai ! Rare habaQ hang .


Pukoi 5 pagi mak dgn abah mai amek kat hentian baih . Dan Sabtu tu lah aku menghabehkan masa dgn family . Ke sana ke sini . Mak ajak beli tudung tingkap *langsir . Mak habaQ kita beli seksiap untuk kenduri hang nanti dik . Awai gila mak aku prepare . Kenduri ntah bila lagi . Mak aku mmg semangat . Bukan mak jaa , abah pun sama jugak . Terharu !

Pahtu , Ahad tu . Bermula lah agenda kami . Aku dgn *gengtawafsekolah . Ikutkan semua ada 9 oQang . Tapi 2 oQang cancel last minit . So tinggai 7 . Kami bertujuh .
Duduk dari kiri , Quyah , Ain , Aku , Salmi dan BJ . Duduk ataih bangku , Jihan , Achik dan Maklang . 

Ni lah kawan-kawan gosip sejak di bangku dan meja sekolah . Si pengantin dan Quyah tu , kawan aku sejak darjah 1 . Kelebihan pada pengantin , aku dgn dia stay sekampung . Memang rapat abeh . Mak aku dgn mak dia pung geng . Hiks !

Depa kawan-kawan yg selalu merapu meraban , kongsi segala-galanya . SoQang-soQang kawan aku kawen . Hat tak kawen lagi tinggai tiga termasuk aku . HAHAHAHA .


Untuk hang Achik , Selamat Pengantin Baru . Semoga kekal hingga ke akhir hayat . Cepat-cepat bagi kami anak menakan . Thanks sebab support baju dgn tudung kami semua . HAHAHAHA . Susah sebenaQnya kita nak bekumpoi Qamai-Qamai macam ni . Sebab masing-masing dok jauh . Hat dah kawen caQa dah kawen . Kalut dengan anak . Kalut dengan laki . Apa pon , happy gilaaaa dapat jumpa hampa semua . Pahni kita kumpoi Qamai-Qamai lagi . Kita deret ar , plan punya plan , laih-laih apa pun tarak . HAHAHA . Deret tak jadi jaa . 

Tahniah utuk diQi seniQi , sebab upah baju aku hat paling muQah antara semua . Yah mesti bara an . Kahkahkah . Dan aku Qasa macam ala-ala ustajah bila pakai tudung ni . Hang rasaaaa ?

Okbai .

6 comments:

  1. Selamat pengantin baru kawan Meeya. :D

    ReplyDelete
  2. Ha lagu tu entry bahasa penaq na. . cek baca pun terikut da nie naa

    ReplyDelete
  3. comel je kak meeya pakai lagu tuu.. hehehe apapun selamat pengantin baru untuk kawan kak meeya

    ReplyDelete

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz