DAN ITU NAMANYA DUGAAN .

Siapa pernah rasa ?  

Biasalah -,-
Time bertunanglah dugaan dasyat .
Yg dulunya cool , tetiba jadi hot .
Yg dulunya sporting , tetiba sensitif .
Si tanduk dua punya angkara .


Kata org , darah tengah manis macam gula gula kapas . Memang sedap dan enak utk si tanduk dua itu goda . Mana tak nya , sememangnya si tanduk dua itu sangat sangat lah tak suka bilamana ada anak Nabi Adam pasang hajat untuk bina masjid atau erti kata lain , nak menghalalkan sesuatu hubungan . Cargas si tanduk dua menghasut sana sini .


Jadi -,-
Setiap kali Allah kirim dugaan , jgn lupa kepadaNYA .
DIA selalu ada , tak pernah leka .
Cium tikar sembahyang kau , pinta dengaNYA .
DIA dengar , tak pernah alpa .


Apa yg perlu ? persiap mental dan fizikal kau . Kadang kadang benda kecik akan jadi besar . Benda besar jadi dua kali ganda . Dalam keadaan macam ni , salah seorang perlu main peranan sebagai tulang belakang untuk teguhkan hubungan . Senang cerita , kalau sorang jadi api , sorang lagi kena jadi air . Kalau dua dua jadi api , maka meletup berdentumlah ~


Yang macam aku ,
Jauh berjuta ruang .
Sorang di Semenanjung . sorang di Bawah bayu .
Kepercayaan letak yg teratas .
Buang rasa ragu .
Bila kau sakit cemburu ?
Ingat , kau dah terperosok dalam lubuk hati aku .
Terkunci disitu .


Setiap orang pasti akan merasai dugaan bertunang ni . Hanya beza pada jenis dugaan itu . Apa pun yg jadi , kita mesti bijak mengawal keadaan . Berusaha sehabis daya untuk terus memacak tiang masjid yg bakal dibina . Ukir secantik mampu . Terlindung dek panas dan hujan yg Allah kirim .

Untuk bersatu .
Satu kaki dah langkah , ada lagi satu .
Aku hulur maaf , kau sambut kemaafan .
Mengalah , tak salah .
Tak susah . 
Mudah . Indah .


Tak salah gembirakan hati orang yg kau sayang kan ? 



SHARING : CARA DOWNLOAD WHATSAPP+

Huik .

Aku ada screenshot and upload dekat wechat , ramai pulok bertanyo . Dan sebab aku penat nak ajar sorang sorang . Aku rasa aku share dekat sini jea . HAHAHA . Aku pun tak lah sepower orang lain . 

Actually dah lama pun ada WhatsApp+ ni . Mungkin ada yg dah guna and mungkin ada yg belum . Aku dulu dah pun guna . Pastu aku uninstall , Then aku baru guna semula . So , untuk korang yg baru nak guna tu , meh aku share macam mana nak download . 


Aku guna Google Chrome tau , aku tak guna Playstore . Sebab macam susah sikit kalau guna Playstore . So :


- Korang paste link ni dekat Google tu  http://whatsapp-plus.en.uptodown.com/android 

Then akan keluar page ni :



- Pastu click yang colour hijau ( DOWNLOAD ) tu .
- Pastu korang pegi dekat wassap lama ( WASSAP HIJAU ) , backup conversation korang . Touch banyak banyak kali .
- Pastu uninstall wassap lama tu .
- Pastu pegi dekat file wassap baru yg dah di download td and install .
- Pastu ikut arahan wassap baru tu sampai berjaya .
- Pastu , wassap akan bertukar jadi colour biru macam dekat fon aku ni :


Haaaa . Tu gambar family aku . HAHAHAHAHA . Okay , pastu :

Buka laa wassap tu , pastu pilih MENU :


Korang pilih PLUS . Dekat PLUS tu korang boleh pilih Theme yg korang suka . Macam macam Theme ada kat situ . Bila sebut pasal theme , aku teringatkan abang aku dekat kampung . Hahahahahaha  :D

Dan ini ! Aku punya theme . Aku download , dan aku adjust bagi clear pandangan . Tadaaa !!!




Ada tiga bahagian kan dekat wassap kita ? So , setiap bahagian tu korang boleh adjust ikut yg korang mau . HIHI ~ Once korang guna wassap ni , korang boleh tahu orang tu tengah online ke , tak ke , dah berapa lama dia tak online , dia tengah typing , dia dah baca ke belum text yg kita hantar , dannnnnn aku rasa korang boleh cuba try test sendiri .

SELAMAT MENCUBA  :)

IN SHAA ALLAH :)


Seringkali yang disangka musibah bukan musibah langsung , 
bahkan satu anugerah yang sangat besar dan indah .


Kata mereka yang telah 'merasainya':

Penjara itulah yang telah membebaskan ku .
Penghinaan itulah yang telah menyedarkan ku .
Kepahitan dan kegagalan itulah yang telah menyembuhkan ku .
Dan dosa-dosa itulah merendahkan keangkuhan ku .


Justeru, jangan terlalu gundah bila dilanda musibah . 
kerana di sebaliknya ada Jannah .
In shaa Allah .
:)

COOLHIJAB : BUAT AKU SEGAR SELALU .

Hai , Assalamualaikum . Hari ni aku nak share dgn korang satu produk baru iaitu COOLHIJAB . Sebenarnya aku pun baru kenal dgn CoolHijab ni . Aku juga baru cuba try test . Bagi aku , its supposed to be a best product for me . Sebabnya , dengan hanya sekali cubaan sahaja , ia dah menambat dan mencuit hati aku untuk terus guna .


You know what ? Disebabkan CoolHijab ni punya body yg kiut miut , ia membuatkan aku MUDAH UNTUK DI BAWA KE MANA MANA SAHAJA . Semestinya aku akan usung ke office setiap hari . You know what lagi ? HAHA . Broken English . Aku dgn murah hatinya bagi kakak kakak office aku test sorang dua tiga kali . Dan mereka juga tertarik macam aku jugak . Dan dah ada pun yg ORDER dgn aku . Haaa confirm korang pun teringin kan :)



Okay , apa yg korang rasa kalau guna CoolHijab ni ? Sudah pasti akan rasa sejuk satu kepala . Rasa berangin , rasa mint . Sejujurnya CoolHijab ni dapat menghilangkan stress yg ada pada diri anda . Dan antara KELEBIHAN lain adalah :

- Menghilangkan bau hapak pada rambut.
- Menyejukkan kepala & rambut.
- Melembutkan rambut.
- Mengurangkan kelumumur.
- Mengelakkan kegatalan kepala.
- Perbaiki rambut rosak.
- Pertumbuhan rambut baru.
- Merawat kepala berminyak.
- Melegakan sakit kepala
- Memberi kesegaran minda.
- Menghitamkan uban.
- Rambut wangi 24jam
- Bertindak balas ketika rambut berpeluh.
- Tidak melekit dan berminyak.
- Menggunakan bahan herba tradisional & halal




30ml  dan tahan sebulan . Sebabnya , kalau kita guna dua titik pun dah rasa segar satu kepala .
Dan korang , kalau nak cuba boleh terus order dgn aku . Ini details :

WhatsApp : 0173935863
Facebook : Meeya Techik
Wechat : meeyatechik
www.coolhijab.com


SESUAI UTK LELAKI DAN PEREMPUAN .
Tunggu apa lagi ??? Cepat contact saya  :)

NYAWA AKU

Untuk melihat kamu semua dari DEKAT ,
aku belum mampu .

Tapi mendoakanmu ,
tak mungkin aku lupa .

Kerana sejauh manapun jarak KITA ,
DOA TETAP SAMPAI .


RINDU KERABAD AKU  :'(

THANK YOU

Engkau yg selalu ada saat aku jatuh .
Engkau yg selalu ada saat aku lemah .
Engkau yg selalu ada saat aku hiba .
Engkau yg selalu ada saat aku perlu .
Engkau yg selalu ada saat aku mahu .
Engkau yg selalu ada saat aku ingin .

Terima kasih sahabat sahabat aku . Ada saat aku suka . Saat aku duka . 
Segala saat korang ada . Hiks !


TERIMA KASIH TAU !!!

PAK JOHN STEAMBOAT

Hai korang  :)

Dah lunch ke ? Kalau belum meh sini kita layan entry kak kechik ni . Mana tahu ada yg tetiba teringin nak layan steamboat tengahari cenggini kan . Harga yg sgt berpatutan mampu memusnahkan diet korang . HAHA .


Kalau korang ada niat nak makan steamboat tu , korang boleh cuba try test di sini . Layan habaQ hang ! Sumpah tak tipu . Kalau nak lebih layan , korang boleh pergi hari Sabtu atau Ahad . Sebabnye akan ada Live Band dari Voxscape Entertainment .  Haaaa , nak request lagu , nak tuju lagu , nak lagu apeeee jeeeee semua boleh  :)



Eh kat mana ye tempatnya ? Nah sini details :

Restaurant Pak John Steamboat & BBQ
eCurve Damansara
Lot LG-13A & LG-15,
Lower Ground Floor, eCurve
No. 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara
47810 Petaling Jaya

Tel: 03-7733 3913
www.pakjohn.com
Waktu Operasi : 11AM - 10PM

Dan antara menu yg menarik , jom kita layan :





Kat sini juga ada beberapa jenis soup yang akan dihidangkan pada korang semua , Dengan harga yg dikenakan setiap seorang  , korang boleh pilih soup ape yg korang nak ! Dan antara perisa soup yg ada adalah :

Prawn soup  
Tomyam
Beef Bone
Curry Soup
Miso Soup ( LATEST )


Macam macam bahan yg ada . So , korang boleh pilih sendiri mana korang suka . 




Bila dah selesai menghadap yang atas tu , korang boleh hadap Dessert pulak .
Auuuummmmmmmmmmmm   :)
Macam macam ada oiiii ~


Memandangkan Christmas hampir tiba , Pak John Steamboat ada buat promosi .
Boleh lah korang korang ajak segerombolan kaum kerabad ke , kawan kawan ke , atau sesiapa sahaja . Pergilah . Pergi terjah sini ramai ramai . Layanan dari staff diorang juga sangat superb !


Untuk Wanita , korang special edition  sikit sebab dapat diskaun 20% untuk hari Selasa dan Khamis !
Pergi jangan tak pergi :)




Aku dah pergi , korang bila lagi ?

AKU TAHU

Mungkin kau marah sebab sayang .
Mungkin kau marah sebab cemburu .



Kalau aku pun mcm tu . 
Aku tahu . 



Sorry , salah aku ~
 Terima kasih , tegur aku .
Mohon , bimbing aku .


Hari ke empat aku demam .
Doakan aku cepat sembuh ye .

CLEARANCE STOCK :)

Assalamualaikum kamurang  :) . Say hye to NOVEMBER  :)


MARI  !  MARI  !  MARI !

Kepada sesiapa yg sudah kehabisan Perfume , hari ni saya nak clearkan stok PERFUME DUBAI GRED AAA yg ada di mana anda boleh memilih mana mana brand berjumlah TIGA BOTOL hanya dengan HARGA RM100 SAHAJA



Untuk tempahan , anda boleh cari saya kat sini  :


Wassap : 0173935863
Wechat  : meeyatechik
Facebook : Meeya Techik


Terhad mengikut stok yang ada . So , SIAPA CEPAT DIA DAPAT :)


Korang boleh hadiahkan untuk GF/BF , untuk tunang ke , untuk adik beradik ke , untuk kawan kawan ke , kaum kerabad ke , atau sesiapa sahaja  :) Tak kisah lelaki atau perempuan . 



So , boleh terus click SINI untuk tgk perfume yg korang minat okay . ingat , FIRST COME FIRST SERVE :)


FREE POSTAGE KE SEMUA BENUA  :)






Saya sertakan sekelumit gambar dekat entry ni  :)
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz