KUALA LUMPUR SHOPPING HUNT 2014

29 Mac 2014 - Aku bangun seawal jam 5.30am . Awal beno kan ? Wallaweh . gue ado program hari ni . Itu sebab gue bangun awal . Membersihkan diri , mengejutkan manusia lagi 2 orang si Ainaa dan si Hani yang stay buat sementara waktu kat rumah aku . Ditambahnya sedikit adegan roommate yg agak mental pagi tu . Huh !


Seawal jam 7.15am kitorang gerak dari Shah Alam menuju ke Kompleks Kraf Kuala Lumpur bersama seorang lagi Blogger . Dia jea yang tahu jalan . Nak harapkan kitorang , mahunya tawaf berkali kali  :)




Tujuan kitorang ke sana bukan suka suki dong . Tapi suka jugak lah . whee ~ Actually , kitorang bersama blogger blogger lain , ada joint satu acara iaitu Kuala Lumpur Shopping Hunt ( KLSH ) yang berkonsepkan membeli belah di sekitar kawasan bandar Kuala Lumpur . Kau bayangkan orang Penang nak hadap KL ni . Kalo biar ke aku satu urang , nda pulang rumah aku *eh , tekeluar sabahan celup pulak . Wakakakaka ~


Acara ini adalah di bawah anjuran Media dan juga kerjasama dari Tourism Malaysia Kuala Lumpur yang diadakan bersempena dengan GP Sale dan Tahun Melawat Malaysia 2014 . Siok habaQ hang !


Pendaftaran bermula pada jam 8.00am . Baju free pun dapat . Terima Kasih tau ! Shomel angat angat baju tu  :) ~ Dan tepat jam 10.00am , bermulanya perlepasan peserta untuk berlumba mencari harta karun di beberapa lokasi pilihan di sekitar Kuala Lumpur.

Soalan yg agak mencabar jiwa dan raga . Fikir sampai muntah ! wakakaka . But we are really enjoy . harhar . 4 jam punya dok berjalan kaki . Dah serupa nak tercabut tapak kaki den . Mintak orang dukung pun dia tak sanggup .



Antara lokasi yang kitorang perlu pergi by Car and Key adalah sepanjang Jalan Conlay , pusat membeli belah Sungai Wang Plaza , tingkat 3 iaitu Food Emporium dan tingkat 6 HK Station , pusat membeli belah Berjaya Time Square dan pulang semula ke Kompleks Kraf Kuala Lumpur . Tobat penat !




Kalah menang adat pertandingan . Hye , kami kalah  :P ~

Dan pada jam 2.30pm , semua peserta berkumpul di Kompleks Kraf Kuala Lumpur untuk sesi jawapan dan pengumuman pemenang . Juga dihidangkan dengan persembahan nyanyian oleh Iqwal Hafiz , pertunjukan fesyen dari model model Karyaneka , cabutan nombor bertuah * pun aku tak bertuah . wakakakaka ~

Apabila selesai kesemua acara ini , kami membuat keputusan untuk beredar dan menuju ke sebuah restoran Arab *lupa nama restoran tu untuk minum petang sambil berkongsi ilmu yang ada .

Even penat tak sangga taktau lagu mana nak habaQ pi , tapi sumpah best giler ! Dapat kawan kawan baru , dapat kenal blogger blogger hebat , dapat pengalaman yang mungkin aku takan lupa .


Balik sampai rumah , pengsan sampai koma !

AYAM GHANTARI

Selamat Pagi semua , hye Assalamualaikum  :) ~ Lama jugak aku tak update . Mencari ilham  ^____^


*Dan pagi ini ilham itu datang . 



Di mana baru baru ini , aku bersama beberapa blogger lain telah mengunjungi satu tempat yang diberi nama AYAM GHANTARI . Ayam Ghantari mula beroperasi sejak Disember 2013 yang lalu . Ia menyediakan menu yang datangnya nun jauh dari sana  :) ~ Dan pada malam itu , kami dihidangkan dengan pelbagai jenis menu . 


Bagi aku , menu yang disediakan itu amatlah berpuas hati kerana kualiti bahan yang sangat kena dengan jiwa aku . Ayam ke , daging ke , burung puyuh ke , semuanya lembut lembut belaka habaQ hang . Hat takdak gigi pun aku jamin boleh makan dgn kusyuk sampai tak panggung kepala . Macam aku :P ~ Serius !

Owner Ayam Ghantari ni adalah 2 orang abang hensem kat dalam gambar ni .




Lokasi Ayam Ghantari ini adalah terletak di :

Medan Selera Lokas Makana
No 15 A, Jalan PU 13/2, 
Taman Puchong Utama, Puchong, 
Selangor Darul Ehsan

Waktu Operasi Medan Selera Lokas Makana : 
6 petang - 12 malam

Facebook Page : Ayam Ghantari
Twitter : Ayam Ghantari
Instagram : Ayamghantari
Email : planetgrillnetwork@gmail.com


Antara menu yang terdapat di Ayam Ghantari ini adalah :




Set Ayam Bakar Ghantari dengan Kentang Goreng RM7


Set Ayam Bakar Taliwang dengan Nasi RM7


Set Barongan (Mix Iga dan Ayam) Ghantari RM20

Set Iga Bakar Ghantari dengan Nasi RM12.90

Set Iga Bakar Taliwang dengan Kentang Goreng RM12.90


Selain itu terdapat juga set KOMBO . *sayangnya gambar untuk set kombo takde . Set ini sesuai dihidangkan kepada mereka yg datang secara beramai ramai . Harga bagi setiap set Kombo adalah seperti di bawah :

Pakej Berdua (2 hidangan) : RM 13
Pakej Bertiga (3 hidangan) : RM19.50
Pakej Berlima (5 hidangan) : RM32.50
Iga Bakar Full Rack (4 ketul tulang rusuk) : RM35


Eh ! ade pulak gambar dengan dia . 


So , untuk anak anak Selangor , Jiran jiran Selangor , aku suggest korang boleh datang ke Ayam Ghantari ni . Serius sedap . Untuk orang Perak , Ayam Ghantari juga akan beroperasi di sana nanti ! So , korang serbu ramai ramai ! HARGA SANGATLAH BERPATUTAN . rugi kalo tak cuba !


Bang , kita tapau 3set !  :)
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz