DISEBALIK MEEYA . . .

Di sebalik nama Meeya . Ada apa dgn Meeya .

Wooot wooot . Salah satu panggilan untuk aku .


Macam mana wujudnya nama ni ? Dulu aku punya pacar . Sekarang aku masih punya . Tapi yang dulu bernama sang EX . Yang sekarang mungkin akan bergelar suami suatu ketika nanti . In shaa Allah ~

Back to the main topic guys . Full name aku , NOR AMIRA ABD HALIM . Rata rata ramai yang panggil aku  KECHIK , MEERA , CHIK , ADIK , YA , RE , dan yang terakhirnya MEEYA .


Dan hari ini aku nak habaQ macam mana wujudnya nama MEEYA ni . MEERA org selalu panggil aku . Suatu ketika dahulu , aku rapat dgn family si EX ni . Rapat dgn semua adik beradiknya . Lagi lagi si puteri bongsu . 3 tahun umur si puteri bongsu ni dulu . Cakap pun tak berapa lancar lagi kau .


Confirm confirm lah kakak MEE  RA  itu akan menjadi kakak MEE   YA ... Bukan Mia , Bukan Mya or sekutu dgn tu . hiks !


Dan aku letakkan nama MEEYA tu di mukabuku , tweeter , instagram , wechat , wassap dan anak beranak siber ni . muahaha .

Dan dari situ , makin membiak pulak yg panggil aku MEEYA . tapi KECHIK tetap yg paling famous nak . Sampai aku rasa macam kelakar giler bila somebody yang selalunya panggil aku KECHIK tetiba  panggil aku AMIRA  :) harhar ~


Ada pulak yg sesetengah tu , bila wechat , wassap , texting or komen komen gelarkan aku MEEYA , once bila face to face , MEERA yang keluar dari mulut diorang . hee ~


Tak kisahlah ape pun gelaran , janji sejuk telinga mendengar ^____^

Notatapakkaki : YAH dia yang punye .




Giveaway T.shirt by Tengkubutang


Muahaha . Aku sendiri rasa nak tergelak . Serius . Jadik mcm bengong bengong jea dgn blog sekarang . Almaklumlah blog makin comeeellll *kata Tengkubutang .


Wheee . Aku baru kenal jea dgn Kakak Butang nie . Pun kenal dari mukabuku Cik Berry jugak . harhar . Ramai org cakap , dia baek orangnye :)

Yang best nye , Kakak Butang ni ade minat yg sama macam aku . Wallaweh , kami sama sama suka BEE . Kami jugak sama sama anti MADU . muahaha . Oleh sebab dia punya minat yg sama mcm aku , masa mula mula kenal hari tu * minggu lepas , dgn baek hatinya dia g promote blog cabuk aku ni dekat FB dia . Muahaha .

Disebabkan aku rasa mcm tercabar , aku pun sedaya upaya touch up aku punya blog . Malu oiii . Touch up pun setakat yg aku reti jea lah . Itupun dgn bantuan blogger blogger lain . hiks ! Thanks korang . Especially Cik Hani  :)


Dan hari ini , aku cuba untuk join GA T.shirt by Tengkubutang ni . Jarang seribu kali jarang untuk aku join benda benda macam ni . harhar . Dengan hati yg rela lagi ikhlas , aku ringankan jari untuk join dgn diorang diorang yang lain . hiks !


Dan untuk kamu Kakak Butang , SELAMAT HARI LAHIR yaa ! Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki selalu . Selamat renew lesen :) ~  Thanks sbb tak sombong dgn kite . wheee ~~

Mai mai mai , kita pakat join GA ni .

TARIKH TAMAT : 28 FEBUARI 2014

BE GRATEFUL


Hai hai hai . Blog cabuk ini berubah wajah , berubah alamat , berubah segala galanya . Ini gara gara tinggal sebumbung dgn si awesome Blogger ni lah . harhar .

Terima kasih manyak manyak manyak manyak to my sifu Cik Hani ^____^ . Ekceli kite kenal dia just dari fb Cik Berry . Cuba cuba mencelah . Add sini add sana . And now kitorang mcm  dah lima belas tahun kenal each other . Padahal baru jea kenal seminggu . hiks ! *over nau mek techik ni .


In shaa Allah one day , kita akan ketemu . wheee ~ n sorry sorry sorry kite tak dapat join ( SBB ) Sepetang Bersama Blogger tu . sob sob . Hantarkan wakil jea :) Nati tapau okay . Bawak plastik manyak manyak . muahaha .

Psssstttt -,-

Got to go . See u later . See celah mane ni . pffttt . kbai .




IMY ~

Cemburu tanda cinta , marah tandanya sayang .
Kalau curiga itu karena ku takut kehilangan ~


Kalau dekat bertengkar , kalau jauh ku rindu .
Jadi serba salah , buatku dilema ~


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tapi aku selalu aishiteru  :)
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz