MENU BARU PAKJOHN STEAMBOAT & BBQ

Tengahari ni . Tengahari . U alls dah makan ke ? Ehem ! Review kedua dari aku berkenaan dgn PakJohn Steamboat . Yang pertama , sila baca SINI  :)

Oh mai , baru baru ini , sekali lagi aku dgn rakan rakan blogger yg lain menerjah PakJohn Steamboat dekat eCurve , Damansara tu . Katanya ada MENU BARU . So , kali ni kitorang dapat layanan istimewa , dan dikhaskan dalam VVIP room . Tapi tapi tapi , aku lewat sampai . So , ada beberapa menu yg ketinggalan . Even ketinggalan , aku dah habis kenyang malam tu . HIHI .


Adanya menu baru dari PakJohn Steamboat ni adalah bersempena dgn Hari Krismas yg bakal tiba tak lama lagi . So , bermulanya 15 Disember ini , PakJohn Steamboat mempromosikan harga buffet serendah RM46++ seorang . Macam macam menu korang boleh sumbat . Itu pun kalau mampu membahamnyaaaa . hihi  :)

Dan antara menu baru yg ada :



- Garden Herb Potato Salad
*Salad kentang yang klasik dihidangkan bersama herba

- Christmas Island
*Pulut nasi yang dilimpahi dengan sos berkrim serta seafood

- Baked Potato with Mince Beef
*Kentang bakar yang dihidangkan bersama daging cincang dan cream

- Grilled Slice Chicken With Creamy Spaghetti
*Dada ayam yang dipanggang dengan sempurna dihidangkan bersama spaghetti berkrim

- Ramen Vongole Ole
*Ramen istimewa dan HALAL dimasak bersama lala, sejenis makanan laut

- Seafood Bread Loaf
*Kepingan Baguette dan makanan laut yang disaluti keju

- Grill Sutchi Fillet
*Fillet ikan Sutchi tanpa tulang bersama brown sos

- Black Tangerine Chicken
*Kepak ayam goreng rangup disiram sedikit sos buah nenas


Christmas Hot Pot:


- Coffee Beef 
- Tangerine Beef, Black Pepper Beef
- Sweet Soya Beef
- Coffee Chicken
- Tangerine Chicken
- Black Pepper Chicken
- Ginger Chicken
- Sweet Soya Chicken
- Lemongrass Chicken and Spicy Fish Fillet.


Dan aku rasa tak lengkap kalau tak ada hidangan steamboat yg sememangnya sinonim dgn restoran PakJohn ini . Kali ni , ada sup terbaru . Sup ini juga termasuk dalam promosi Hari Krismas . Coba kau coba . Jom !


Selain korang bersteamboat , korang boleh grill . Haaa , kan ada banyak Christmas Hot Pot kat atas tu . So , susun sampai penuh cenggini . Hihi  :)


Dan bahan bahan yg dalam gambar ni , korang boleh selamkan kat dalam sup tu . Eh , macam rancangan tv sudaaa . Dan untuk pengetahuan korang , terdapat banyak lagi bahan dan spesis makanan untuk steamboat tu . Tak termakan dibuatnya . Pastu ada dessert lagi . Ada buah buahan . Best okay . Rasa taknak balik . Melampau kan budak kecik ni .

.
.
.
.
.

Dan .
Yang ini bakal muncul .

First time pegang lobster wey .
Teruja sat .
Tu sampai terenyih cenggitu .
:)


 Korang wajib try . Sebabnya , promosi cenggini tak selalu ada . Cuma untuk hari hari tertentu sahaja . So , malam ni dah boleh start enjin . Bodek bodek lah sesape ajak teman . Hihi  :)


Eh korang , kalau nak berparty pun boleh tau . Yang mana Restoran PakJohn ini mampu memuatkan seramai 200 orang pelanggan . Sangat sesuai utk company dinner ke , farewell utk Majlis Perpisahan ke , nak celebrate birthday party ke . Pun boleh . Lagi lagi dengan adanya pakej untuk birthday party . Pakej Birthday party ni kan , kalau 5 orang makan , akan dapat percuma sorang . Means , untuk si bufday boy / girl tu . Ni tak tipu tau . Mengkalau TM nak buat farewell utk kitorang yg kena transfer ke Petaling Jaya ni pun boleh . Ehhhh -,-


Untuk Team PakJohn , Team #HaiBlogger , thank you sbb sudi ajok kito g makan kat sana . Thank you jugok sebab kasi dua keping voucher free ni . In shaa Allah akan ku terjah sekali lagi  :)



" tunggu b , nanti b datang sana . In shaa Allah sempat "

OKBAI ~


11 comments:

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz