SHARING : CARA DOWNLOAD WHATSAPP+

Huik .

Aku ada screenshot and upload dekat wechat , ramai pulok bertanyo . Dan sebab aku penat nak ajar sorang sorang . Aku rasa aku share dekat sini jea . HAHAHA . Aku pun tak lah sepower orang lain . 

Actually dah lama pun ada WhatsApp+ ni . Mungkin ada yg dah guna and mungkin ada yg belum . Aku dulu dah pun guna . Pastu aku uninstall , Then aku baru guna semula . So , untuk korang yg baru nak guna tu , meh aku share macam mana nak download . 


Aku guna Google Chrome tau , aku tak guna Playstore . Sebab macam susah sikit kalau guna Playstore . So :


- Korang paste link ni dekat Google tu  http://whatsapp-plus.en.uptodown.com/android 

Then akan keluar page ni :



- Pastu click yang colour hijau ( DOWNLOAD ) tu .
- Pastu korang pegi dekat wassap lama ( WASSAP HIJAU ) , backup conversation korang . Touch banyak banyak kali .
- Pastu uninstall wassap lama tu .
- Pastu pegi dekat file wassap baru yg dah di download td and install .
- Pastu ikut arahan wassap baru tu sampai berjaya .
- Pastu , wassap akan bertukar jadi colour biru macam dekat fon aku ni :


Haaaa . Tu gambar family aku . HAHAHAHAHA . Okay , pastu :

Buka laa wassap tu , pastu pilih MENU :


Korang pilih PLUS . Dekat PLUS tu korang boleh pilih Theme yg korang suka . Macam macam Theme ada kat situ . Bila sebut pasal theme , aku teringatkan abang aku dekat kampung . Hahahahahaha  :D

Dan ini ! Aku punya theme . Aku download , dan aku adjust bagi clear pandangan . Tadaaa !!!




Ada tiga bahagian kan dekat wassap kita ? So , setiap bahagian tu korang boleh adjust ikut yg korang mau . HIHI ~ Once korang guna wassap ni , korang boleh tahu orang tu tengah online ke , tak ke , dah berapa lama dia tak online , dia tengah typing , dia dah baca ke belum text yg kita hantar , dannnnnn aku rasa korang boleh cuba try test sendiri .

SELAMAT MENCUBA  :)

7 comments:

  1. Replies
    1. same same sayang ... akhirnyaaaa . hahahahahaha :)

      Delete
    2. akhirnye... tengok sini;
      http://cikhanicruzier.blogspot.com/2014/11/whatsapp-plus.html

      Delete
  2. Asl xblh dah skg😣klau blh tlg sent dkt telegram nomber 0134273896

    ReplyDelete

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz