KELANTAN vs PENANG

Aku pasti , benda ni selalu akan jadi pada pasangan suami isteri bila tiba Raya Aidilfitri dan Aidiladha . Si suami ajak pulang ke kampungnya dan begitu juga si isteri bukan ?

Sama macam aku . HAHA . Baru tunang dgn tunang . Kampung pulak sorang kat nun Sabah sana dan sorang lagi nun UtaQa sana .  So how ?

Pagi ini , tgh leka aku menghadap kerja sambil selam texting dgn Si Lebah aka tunang aku * jd kekok nak gelarkan dia " tunang " . HAHA .

Tetiba dia text aku cenggini :


Wallawei , dah laa cuti aku dah yilek . Raya Haji punya public holiday pun banyak sikit sangat . Mahu terkinja kinja aku . Sat nak terpa sana sat nak terpa sini . Tapi yang ni , dia minta aku ikut dia balik Kelantan . Rumah abang dia ada kat sana . Bukan balik Sabah . Kalau kena balik Sabah , aku booking jet ^____^


Hat family aku pun berkali kali dah pesan suruh aku balik kampung Raya Haji nanti . Sebabnya , kazen aku yg dua org kat sini tu tak balik , so aku decide takmau balik macam depa . Sebabnya , tiket bus habis . Gila laku . So aku pun bgtau family aku , aku nak raya kat sini jaa * tapi dalam hati sapa tau aku dok teringat nak hirup sup saja . HAHA .

Tapi aku tewas dgn pujuk rayu mak aku . Aku decide untuk tumpang kawan pulak . Aku ni , tiada keretaku bawa kau jalan jalan . Aku ada moto jea . Takan aku nak redah naik moto kan . Mau tegeliat urat saraf sementara nak sampai Penang  :)


Untuk awak , aku mintak maap siap siap even tak raya lagi . Sementara kita masih berstatus single but not available ni , better kita raya dgn family masing masing dulu kan . Lepas bertukar status ke suami isteri , time tu baru kita buat turn  :)

Tahun ni raya Penang , tahun depan raya Penang jugak , tahun satu lagi raya Penang lagi , tahun balik sana raya Penang sekali lagi . HAHAHAHAHAHAHAHA . Sat lagi dia bok keluaQ ayat_syurgabawahtapakkakisuaminayaaku .

Kesimpulan , takdak masalah yang takdak jalan penyelesaiannya . Yang baik dari Allah , yg tak berapa baik dari diri aku sendiri .

okbai . Jom lunch .

No comments:

Post a Comment

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz