MEETING DANG MAKANG :)

Assalamualaikum saudara dan mara . Saudari dan mari . Ouch ! Lama gilosh tak meng-update belog ini .


Sawang sudah membiak . * lompat lompat kais dgn penyapu lidi  :)


Semakin hari semakin malas ntuk berceloteh ~ HAHA .


3.57PM . Kau , sehari eden tak buat keje . Di awal pagi nya , ade meeting unit . Macam selalu , team dari Setapak akan turun ke Shah Alam .  Diorang punya turn untuk datang ke sini . So , next meeting . Kitorang pulak yang akan ke sana . Selang seli . Bagi Adil :)

Meeting 9.30AM . Totally Melayu jea kat unit aku tanpa ada secebis pun kaum laen , meeting start pukul 10.00AM . Janji Melayu * take note disitu ~


Habes meeting dalam pukul 11.30AM . Di akhir meeting tu bosz besar cakap .

" Semua org jgn balik lagi atau pegi mana mana , i nak ajak u all pegi lunch dekat Sec 3 "


Arrived at Tirai Ratus pukul 11.45 . Dekat jea dgn office . Panjang mejanya . Mahunye tak . 30 orang termasuk bosz besar dan bosz kechik  :)


Bosz order Nasik Briyani . Ayam dan Kambing . Disebabkan aku ney jenis tak makan bekbek , aku amek kokkok . hihi ~

Haa kau . Sepinggan macam 2 orang nak makan . Bismillahirrahmanirrahim . Murah rezeki Puan bosz ~



Macam biasa . Orang orang CSM memang giler camera . Pukul 1 masuk office balik . Masing masing menjadi ular sawa batik . Kekenyangan . Mata semakin mengecil . hihi ~ Paling best bila sistem pun macam faham keadaan mood kitorang .


Sehingga sekarang , menanti saat pulang . Kenyang sampai malam  :) ~ TERIMA KASIH Puan Bosz +___+

padaMUakuBERSERAH ~

Assalam  ~ Actually not feeling well . Demam . Suara cantik sangat ~ Sakit itu penghapus dosa kecil .


Urm . Dugaan mematangkan kita . Betullah kata orang . Semakin kita sayangkan seseorang tu , semakin kita diuji . Kuat dgn tak kuat . Sabar dgn tak sabar jea . Menanges jangan tanya lah berapa perigi kalo aer mata tu dapat takung ~


Pahit macam mana pun , telan lah perlahan lahan   :(


Sayang , Mungkin bagi org laen sayang ak pada kau hanya perkara biasa . Takpe , biar ak dgn Allah jea yg tawu .


Satu memory yg buat aer mata ak jatuh setiap kali ingatkan engkau . 


Mungkin engkau jodoh ak . Dugaan dtg bertalu talu . Satu demi satu . Namun , kita tetap tabah mengharunginya . Sehingga ada pihak yg tak senang hati dgn hubungan kita . Sanggup kenakan kita itu dan ini . Memberi harapan palsu . Yang akhirnya kita punya satu hubungan yg sgt bahagia hingga hari ini ~


Belajar dari kesilapan . Belajar dari pengalaman . Ak dan engkau masih diberi kesempatan untuk saling menyayangi . Even kita sering diduga olehNYA .


Percaya sayang , DOA senjata orang mukmin . Apa yg jadi , hikmah telah menyebelahi pihak kita . Kita dihina . Kita dicaci . Kita dihamun . Kita disindir . Kita ditipu . Dan diakhirnya kita punya apa yg kita mahukan . Kita punya apa yg kita impikan .


Apa yg penting ? Kerjasama ! Yes , Percaya pada Allah . Mengadulah pada Allah . Mintalah dengan Allah . In shaa Allah , DIA akan ada bersama hamba hambanya yg tak pernah lupakan dia , yg tak pernah duakan DIA , yg tak pernah syirikkan DIA .


Ya Allah , ak berterima kasih kepadaMU dgn hikmah yg telah Engkau berikan . Peluang pekerjaan yg sgt tinggi maknanya ~ Hubungan ak dan dia yg semakin damai . Rezeki yg tidak pernah putus * jgn pernah tinggalkan doa untuk ibu bapa untuk mendapat rezeki yg lebih berkat ~


Ya Allah , ak mengharapkan satu hubungan yg halal hingga ke Jannah . Satukan lah hati kami Ya Allah . Restuilah hubungan kami . Rahmati usia kami . Berikan kami petunjukMU . Bimbinglah kami ke jalan yg benar , jalan yg Engkau redhai . 


Dugaan mengajar ak erti sabar . Sabar dgn segala kata tomahan . Sabar dgn segala kata sindiran . Nak jadi penyabar bukan satu perkara yg mudah . Sangat sukar . Bertarung dgn pelbagai situasi . Apa yg jadi , hanya DIA yg tawu . Segala galanya ak serahkan pada DIA YG MAHA ESA ~


Dua tangan tak mampu untuk tutup banyak mulut . Oleh itu , ak pilih untuk diam ~ Cukup ntuk ak dan Tuhan tawu ~


Untuk dapat apa yg kita SUKA , kita perlu hadap , perlu telan , perlu harung dulu apa benda yg kita TAK SUKA . Takan kenal erti KEMANISAN kalo kita tak kenal apa itu PAHIT . PERCAYA LAH ! DENGAN APA YG JADIK , ADA HIKMAH DISEBALIKNYA ~


untuk engkau tuan BOSZ ak , thousand congrat with ur career right now . Satu tugas yg jauh lebih baek dr bidang yg ak pegang sekarang . Rezki Allah yg tentukan . Tak kira walau kita hanya punya PMR . Be a hardworking boss  :) .


Cinta yang ak punya bukan sekadar kata ~ Cintaku ini abadi untuk mu sayang .


notatapakkaki : tengs to all yg tak jemu support ak ntuk teruskan kehidupan yg mana mungkin telah jatuh sebelum ini .
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz