WORDLESS WEDNESDAY ~

NOBODY CAN REPLACE THEM IN MY HEART .


I LURVE THEM UNTIL MY LAST BREATH . 

MISUNDERSTANDING_sorrySEMUA ~

Alahai . Totally semua dah salah faham . Tujuan perkara dibuat , hanya untuk memperbetulkan hubungan . Tiada cara laen yg ada . Ak pilih cara itu .

Tapi ternyata cara yg ak guna salah . Salah pada pemikiran org laen . Tapi dgn cara ney jugak , hubungan kembali bahagia .

Cerita dicipta . Untuk sedarkan ke dua dua pihak . Dan alhamdulillah . masing masing kembali ke pangkal jalan . Ak bahagia bersamanya .


Tolong jgn tuduh ak melulu . Tanye baek baek kan bole ? Dan ak rasa ,  ak pun dah terang satu demi satu ape tujuan sebenar . Tolong lah pk positif . I will never do that ~ Jgn judge org laen by looks its cover :( . Ak still bole pk mane baek mane buruk . Ak masih dapat beza mana untung mana rugi .

Ye , ak akan bantu org semampu yg ak bole . Dan tak bermakna bila ak tlg tu , ak akan lesapkan semua apa yang ada . Ak tlg bila ak pk kan , dia selalu banyak tolong ak . Mungkin skg masa ntuk ak pulak tolong dia . Kita tak tawu , hidup kita mcm mana ? Mungkin satu hari naty , dari dia jugaklah kita akan mintak tolong lagi . Hidup kita tak selalu berada di atas . Ya Allah , ak sniri pun tak tawu lagi mcm mana nak jaga haty org . Tolong lah buang mind set yg negative tu .


Tolong lah . Tolong senangkan haty ak . Jgn lah asyik biarkan ak pk itu ini . Tolong jgn jatuhkan semangat ak . Ak pun nak hidup bahagia mcm org laen jugak . Ak bukan mintak lebih lebih pun . Cuma paham ak jea . I AM WHO I AM . still berdiri atas kaki sendiri . CUBA JADIK YG TERBAEK NTUK BWAD SEMUA ORG HAPPY . Dan dgn itu , jgn lah serabutkan kepala ak . Bila ak serabut , hang letak p lah kerbau golek depan mata pun . Sikit ak tak selera nak makan .


So , tolong beri ak peluang . Ak tak suka sebenarnya nak susahkan sape sape . Ak jugak tak suka nak mengharapkan bantuan dari org laen . Bukan ak bongkak , tapi ak lebih suka berusaha sniri . Rasa puas hati bila usaha sniri ada hasil . Itu lah ak .


Dan satu lagi . Boleh kan kalau org laen punya masalah tu , jgn nak melibatkan ak sekali . Bukan ak yg bg dia masalah mcm tu ? Dia , dia punya hal lah . Ak , ak punya hal . Pleaseeeeeeeeeeeee jgn samakan ak dgn dia . . Tolong lahhhh . begging u aunty dan uncle ~ dia bukannya ada depan ak 24/7 . Ak pun tatau dia punya hal . Dia pun tak penah citer masalah dia dgn ak . Mane lah ak tawu ape pasal dia jd mcm tu .



Ak hidup di merata tempat sejak umo ak 13 tahun hingga skrg umo ak dah 24 tahun . Ak berkawan dgn pelbagai ragam org . Yang JERNIH ak amek bwad teladan . Yang KERUH , ak tinggal tanpa dicuit . Lagi lagi skrg , hidup dikelilingi makcik makcik yg banyak berikan nasihat . Tima kasih .

ntuk family kat kg , AKU MINTA MAAF . mungkin ak dah bwad semua org risau dgn ak . Takde niat ak nak bwad mcm tu . Ak sedar ak dah banyak susahkan semua org . Ak paling degil . Ak paling nakal . Ak dah susahkan semua untuk hantar ak belajar tinggi tinggi . Jadi penjaga ak . Jadi penjamin ak . Bagi ak peluang ntuk ak balas balik segala jasa semua org pada ak ~ Ak jugak punya cita cita mcm org laen yg ak tanam sejak di bangku sekolah . Ingin bertugas di bandar . Dgn suasana office yg ak selesa . Kerana ak tawu . Ak tak sesempurna org laen , tapi  ak bernaseb baek tidak lumpuh . Cuma keadaan pinggang ak yg tak mcm pinggang org laen . Ak tak mampu tampung keja berat . Sbb itu ak pilih office . Dan sekarang ak di tempat itu . Ak mohon faham isi haty ak :( .

Namun , ak masih ak yg dulu . Ak hidup dalam merantau . Dalam merantau tu , ak belajar serba sedikit pengalaman hidup . Alhamdulillah solat ak masih terjaga . Ak masih jaga nama baek family ak . Ak ingat pesan semua org pada ak . Ak juga ingin jadi dewasa . Jangan risau . Doakan yg terbaek untuk ak . Itu jea yg ak minta selama ney  :'( . Sekali lagi , ak minta maaf . dan ak cuba akan jadi yg TERBAEK .


Tujuan ak hanya ntuk bahagiakan semula hubungan ak . Ak sayangkan hubungan ak . Ak tak tahan cemburu . Itu sebenarnya . Mcm org laen . Ada perasaan cemburu . Mcm tu jugak ak . Tolong jgn salah faham . Begging u +___+ ~

Dari pagi sampai tengahari . Ade training kawad . Lepas training kawad . Ak beli coolblog . Nasik goreng kampung plus telur mata . Ak dapat call . Nasik terbiar . coolblog pun dah caer . Hilang selera ak . Mungkin akan amek masa ntuk back to normal . Ak lebih suka menyendiri ~ berkurung dalam bilik . Sujud menghadap Ilahi . Pukul 7 wajib ada di office semula . Rehearsal dgn kontijen laen .


notatapakkaki : Ak dan kau semakin bahagia tanpa gangguan pihak laen sejak dari itu . Alhamdulillah . Really hope , our relay will be forever until last breath . LOVE IS YOU . In shaa Allah :) ~ SORRY AT ALL ~ I LOVE MY FAMILY MORE THAN I LOVE MY SELF . swear ! Hopefully , after this no more misunderstanding . pleaseeee . . . .

urmmmm +__+

Hari ney ak ketuk kad kuning tepat jam 8.06 am . Lazy Monday . Hari ney jugak ak bawa bekal lontong , nasik impit dgn ayam masak merah yg semalam ak maen masak masak di dapur ruma dgn kazen dan si kawan serumah . Masak mengalahkan nak buat open house . Padahal 3 org jea yg ade kat rumah . Malam , 2 org lagi baru sampai dari penang .  Confirm lapaQ . Hantar pada jiran sebelah blok semangkuk . Yg sememangnya tinggal dalam rumah tu , bermangkuk mangkuk dia ulang . hihi ~








FB dah beberapa hari ak bunuh . So , melabuhkan bontot di depan PC , ak terus buka system ntuk bwad keja .

Macam biasa ak akan buka segala sistem yg ada . Cuty 2 hari . Ak semak emel yg penting .

Ouch ! ade satu emel yg bwad ak tersenyum . hihi ~


Dijemput untuk masuk kawad kaki lagik . Sempena Hari Kebangsaan . Macam tahun lepas . Maka esok , bermulalah sesi latihan yg akan membakar muka yg sememangnya ak ney anak abah  +___+

Minat punya pasal , ak tak kesah . Janji dapat track suit free , sweater free , kasut free , cap free n semuanya free .  HAHA . kejam ~

Last year punya sweater dgn track suit still baru lagi . Sbb jarang jarang pakai . Saiz tidak menepati citarasa . Sport shoes saiz 6 . Selamat diserahkan pada lebah . Harap harap tahun ney dapat yg lagi cun . HAHA ~

so , mcm biasa . Kalo nak join ape ape benda yg melibatkan waktu keja , kena mintak kebenaran boss . Hari ney ak wakil kawan kawan si Fazli dan si kakak Yana ntuk emel pada boss .

" Sape yg tak ade kes yg aging 10 hari ke atas saja yg bole join "

Alamak ! aku ade 2 kes yg dah 13hari dan 12hari . Yg 12hari dah lulus n dah bole closed . Tinggal yg 13hari . Siasat punya siasat , yg tu kena refer 3rd party . So , ak dah selamat . HAHA ~ Fazli , new staff . Pengacau org . Dia still dalam training . So , takde keje lagi yg dia kena hadap . Tup tup , dia kena attand kursus 2 hari start esok . So , kau tak dapatlah baju free . HAHA ~ Kak Yana , tgh dok struggle tu . Dia ada 7 kes yg dah lebih 10hari . hihi ~ hadap lah kakak sampai lebam  :) Janji bole join  +___+


PULUN AKAK PULUN  :)
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz