SALAM RAMADHAN ~

Salam Jumaat untuk semua . Hari ketiga kita di Bulan Ramadhan . Alhamdulillah , masih berkesempatan untuk berada di bulan yg sangat MULIA ini ~

Keje pun tak sebanyak selalu . urm . takde ape yg nak mengarut tapi cume kesian . 
Pagi pagi tadi online fb . 

Sure semua org dah tawu tentang video dgn si adik sorang tu kan . Bagi ak , ak kesian kat dia . But ak tak memihak pada sesiapa . Semua org pernah buat salah . Termasuk lah ak .
 Tapi tak perlu lah nak bash dia sekejam tu . Tak perlu lah nak judge dia macam macam . Cuba rasa kalo kita ada pada situasi dia . Tegur dia dgn cara yg baek kan bole ? 
Dia pun mcm kite jugak . Ada haty . Ada perasaan .


Urmmm , kesian kau dik . Tapi benda dah jadi . But then , u must remember . Tak semua yg kite buat org akan suka . Maybe ada certain jea yg bole terima . Tapi takpe , learning from mistake  :)


Hari baek bulan baek , same same lah kita muhasabah diri . Betulkan kesilapan yg ada . Mohon padaNYA . Banyakkan amal ibadah ~

KEPADA SEMUA SAHABAT.. AMPUN DAN MAAF DIMINTA.. SUPAYA JIWA KITA LEBIH TENANG KALA MENJALANI IBADAH DIBULAN MULIA..

semoga Ramadhan tahun ini menyuntik lebih banyak hidayah dan kita kekal mengamalkannya sesudah itu..amin

Tiada hari seindah Jumaat, Tiada kata seindah Zikir, Tiada Ibadah seindah Solat, Tiada Bulan seindah Ramadhan. maaf ats segala ketelanjuran.. 


SALAM RAMADHAN AL MUBARAK 
DAN SELAMAT BERPUASA  :)


EEA dan HAPPY FASTING to ALL :)

Assalamualaikum . Post kali ney nak sharing pasal EEA 2nd Quarter dekat office  :)  ~ Agak terlambat , tapi biar lah . nak share jugak .

EEA stand for Engagement Employee Activities . Means , yg mana kitorang akan celebrate befday same same dekat office . hihi . turn ntuk kali ney , staf staf yg lahir pada bulan Mei , Jun , Jul dan August  :)

So , including my self for sure . hihi ~ Nama 1st lagi tawu . ciss ! teruja kejap . Ntuk EEA kali ney , unit ODM ( Order Management ) yg in charge . Maybe combine dgn unit Processing sekali kot . Kedua dua unit ney still under CSM ~

Dapat lah kitorang potong kek same same . Makan same same . Snap gambar same same .


Kebetulan bulan ramadhan is around the corner , sekali gus celebrate untuk sambut ramadhan . hihi ~


kek tersalah deco wording . HAHA ~







Tahun ke tiga mira berpuasa dekat Shah Alam , tahun ke tiga mira berpuasa jauh dari family , tahun ke tiga mira berpuasa dgn lebah , tahun ke tiga mira berpuasa dgn staff TM . hihi ~


So , dikesempatan yg ada ney , mira nak ucapkan SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA especially pada family nun jauh di Pulau Mutiara , ntuk kawan kawan , saudara mara dan kaum kerabat ~ HAPPY FASTING semua .



Bulan puasa , time masuk keluar keje pun akan jadik awal . yg mane office akan masuk pukul 8AM dan balik pukul 4.30PM .

Jauh di sudut haty , nak amek ot sampai pukul 5.30PM . Sehari sejam . Kalo dah 20hari dapat lah 20jam kan . Tu pun tak bole harap lagi ney . Sbb nye , pantang tgk org laen balik awal . Mesty nak ikut . hihi ~ harap harap tahun ney dapat lah kejar dwet raya ntuk mak abah n anak anak buah :)


SURPRISEEEEE . . . . !!!!!

Julai around the corner . Dalam keadaan hub kami yg kurang aman , ak still pk kan tentang beday dia ~

Dalam keadaan agak kurang berada , ak pk kan ape benda yg ak patut bwad . Bajet ntah ke mana untuk ak bwad secara gah . Ak pilih ntuk simple simple . 


Kad pun hand made saja . Sorry takde gambar . Tak ter pk nak amek gambar pun . Ak amek masa 3 minggu jugak untuk siapkan kad tu . Tak lah SECANTIK mana pun . Ak pun tak SEKREATIF org laen . ak belasah jea ape yg kua dari pala hotak ney ~


Nak hadap kad tu pun kena ade mood . Sampai housemates ak dah bosan asyik tgk ak gunting gunting tu , tampal tampal ney . tulis tulis tu , conteng conteng ney ~ hihi ~


Mula mula nak letak background kaler hitam . Tapi abes pulak kertas keras tu . Dgn masa yg tak mengizinkan , last choice , ak pilih MERAH ~

Kad tu siap 30 Jun ~ HAHA . Kali kedua ak bwad kad besar besar gedabak untuk org . 


Beday makin hampir . Punya lah ak mencari , dgn sape sepatutnya ak plan .


Pk punye pk . Ak cari abg yg selalu lepak dgn si lebah . Pagi pagi 2hb  tu . Ak dah call . Mintak dia ajak si lebah ke karok yg dekat dgn kawasan rumah ak . Sememangnya tempat tu juz kedai makan . Tapi ade karok . Dan situ lah tempat diorang selalu berkumpul ramai ramai ~


Abg tu dapat kumpul 4 org jea termasuk si lebah . Takpe lah . Janji ade org . Campur dgn ak , Ain si kawan ak , Fana si kazen ak dan Ami si tunang Fana . Berlapan kami malam tu ~


Tengahari tu . kua g Giant Sec 13 . Nak usha kek . Sambil sambil tu , si kakak nak beli baju ntuk event keesokan harinya . Alang alang , ak redah sekali . Tapi tak menarik hati kek kat situ . Lagi pun , pk jugak . Kalo ak beli awal awal mane ak nak campak sementara nak tunggu balik keja . hee ~ 


Ak msg lebah . Inform dia tak payah pick up ak keja . Sbb nye , kek tak jumpe lagi neyh ~ 


Asar siap siap dekat office ~Si kakak ajak ke Tesco Sec12 . Bajet 8 org . Kek kecik kecik sudah laa kan . . bajeeetttttt ~~

Sementara kakak pegi cari tudung , ak dgn si kawan menghala ke King's Bakery . Yang bestnye gambar kek pun takde jugak . HAHA ~


Kat situ ade lah sebijik kek yg menawan  hati den . Bertemakan simple simple , so , kek pun ak pilih yg simple simple jea . hihi . Padan dgn harganya . 


Settle keja dekat Tesco , masing masing isi perut dulu . Lapa . Mr Steak House menjadi pilihan petang tu . Selesai menghadap makanan . Carik surau . Maghrib dulu ~ Plan nak tunggu isyak sekali .

Tapi , si kakak punya hal belum settle . Ada appoinment dgn si kawan beliau . Pukul 9 suku kami kat rumah ak . Kakak tak dapat join . So , malam tu si kawan tdo dgn ak . hihi ~



Jam 10 lebih kurang . Lebah nak jumpe kat rumah . ouch ! mati lah . Sbb nye ak cakap , si kakak nak tdo kat rumah ak malam tu . Tapi yg tdo nye si kawan . Takut jugak kalo kalo bertembung dgn si kazen . Tapi , everything is okay ~ hihi ~ 


Pukul 10.30 lebah datang kejap . Punye lah ak berlakon mengantok . HAHA ~ Jumpe kat depan tangga saja  :)


Si abg msg , diorang dah sampai kedai makan tu . hihi ~ Nerbes takdak nak habaQ dah . Ak pun tak tawu kenapa ak rasa mcm tu .

Maybe itu 1st time ak bwad ntuk org yg ak sayang . Sebelum sebelum ney pun ak tak pernah surprise kan sesape . Even ex ak sniri . ini Pertama kali dalam hidup ak . Menggigil satu badan . Berkali kali ak bgtawu dgn si kawan . Ape pasal ak rasa mcm tu ~ haishhhh !!


Dalam jam 11.50 , si kazen ak sampai kat sec 7 . Kitorang terus gerak ke kedai makan tu . Lebih kurang 3 minit dari rumah ak . 


Dgr dj umumkan ucapan Selamat Hari Lahir ntuk si Lebah , lutut ak begoyang mcm nak tercabut . hahaha ~ awat wey . ntah laa . tak tawu kenapa . 


Nyalakan lilin . Time tu jugaklah angin nak sepoi sepoi bahasa kan . hihi ~ Ak rasa angin tu dtg dari lutut ak yg dok bergoyang kuat tu . kikik ~


Dari jauh , kelihatan kusyuk si lebah menyembang dgn si abg . 

Tup tup , ak dah ada kat sebelah dia . hihi ~

Happy Bufday bie !! 


Tercengang seketika . dan ak terus mencangkung kat sebelah si lebah . Sbb nye , rasa mcm dah nak rebah . Kaki dah rasa mcm tak jejak bumi . Menggigil teruk . hahahahaha ~


Ditiup nye lilin . Dipotong nye kek . Dan makan .


Sorryyyyy , bukan niat nak kenakan kamu . Cume nak celebrate bufday kamu . hihi ~


minum minum . borak borak . Si lebah bawa 2 buah lagu . Then , masing masing dah mengantuk . Memandangkan esok nak keje , pukul 2 suku kitorang dekat rumah . 


Si kawan tdo dgn ak . Si kazen balik Banting ~ 

ntuk semua yg dah banyak bantu ak . Especially Abg Zaen , Kak Aza , Ain , Na , Ami , Haikal , Adik abg Zaen *Tak tawu nama  :)  ~ Terima Kasih banyak banyak semua . I really appreciate it ~


ntuk kamu , 
SELAMAT HARI LAHIR TAYUNK . 
SEMOGA PANJANG UMO DAN DIMURAHKAN REZKI . 
BERJAYA DALAM APE JUA BIDANG . 





notatapakkaki : Alhamdulillah , ape yg ak rancang berjaya jugak ak bwad even tak lah sehebat mana . hihi ~


 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz