HELPme !!



Hello peeps ! Mohon bantuan . Regarding with that invitation , we need to perform ape ape jenis persembahan sekali pun within 5 minutes .


eh eh ! 3 Julai kena perform , hari ney baru bagitawu ye . Tinggal 2 hari jea working days ntuk atur satu demi satu . sgt lah mencabar . Hanya Selangor yg akan diwakilkan . Nampaknye suara akan berkurang . Jenuh menjerit kau !


haa . ce habaQ sat . nak perform ape ney . Ade yg bg cadangan perform tentang Ramadhan . Sbb ramadhan is around the corner dah ~ so , anda bagaimana ? Adik adik yg still student mesty banyak pengalaman kan . Tulon tulon .

ALERT ~

tanak cakap banyak , 2 benda jea ak nak coret ~

. . . ONCE BILA AKU DAH BENCI , MATI HIDUP BALIK PUN AKU TETAP TAKAN SUKA . . . 

. . . KERABAT YANG BAEK TAKAN MENGAJAR KERABAT SENDIRI UNTUK SAKITKAN HATI ORG LAEN . . . 


LATAHZAN :)

Haty ak Ya Allah . masih terasa disiat siat . Hanya Engkau yg tawu apa perasaan ak tgh tanggung sekarang . Tapi aku tawu Engkau ada .

Akan wujud setiap kali dalam kesusahan . Ya Allah , ak mengaku . ak tak sempurna org laen . Tapi ak juga ada perasaan . 

Bukan ak nak berkira harta benda . Selagi ada haty dan perasaan . Selagi ada kemampuan , ak bantu sebolehnya .

Tapi apa balasan yg diberi pada ak . Mungkin Kau takdirkan ak sebegini yg mana menguji kesabaran ak . sgt teruji . Bila susahnya , betul betul perlukan pertolongan , ak kelihatan seperti seekor gajah . Tapi , bila sebaliknya , ak seperti tak wujud . Bukan sekali . Bukan dua kali .


Namun ak bersyukur Ya Allah , niat ak ntuk bantu senangkan dia , Engkau buktikan hari ini . Sempat untuk ak berpatah balik . Sebelum ada hitam putih pada setiap helaian kertas yg bakal ak lakukan pada dia demi mendapatkan impiannya , terhenti hari ini . Terima Kasih Ya Allah . 

Biar lah org cakap ak kedekut . Biar lah org cakap ak berkira . Tapi sakitnya menanggung org tak tawu .

Bagi yg mendengar di sebelah pihak , mungkin akan cakap ak itu dan ini . Tapi Allah tawu kebenarannya . Yang mana betul dan yg mana salah . 


Kau si Imran , siapa rupa , mcm mana gaya pun ak tak pernah tawu . Tapi kau terpaksa terlibat dalam hal ney . Sorry ~


Ape yg ak pinta , kuatkan ak untuk harung semua ney . Yang mana ak sniri tawu ak tak sanggup hadapinya . Tapi , ak percaya pada hikmah disebaliknya .



HOPEFULLY ~

Salam Jumaat . Penghulu segala hari . Semoga hari ini lebih baek dari hari semalam . Hopefully ~

Terima kasih pada semua pihak yg dah banyak bantu aku since aku mula bertugas kat sini . Admit . kdg kdg stress dgn karenah customer yg banyak ragam . org utaQa cakap * banyak songeh banyak hoteaQ . kdg kdg buat aku jadi down . Yang mana seminggu pertama aku kat TM , aku betul betul rasa nak cabut lari cari keja laen .

Rasa mcm susah nak mampus keja kat sini . Kena guna otak . Dari pelbagai aspek . Padan muka aku kan . Dulu time buat dip , tersangat lah rajin ponteng class . HAHA ~

Kakak cakap , dalam semua unit , unit ney paling org takut nak keja . Sebabnya , takut nak deal dgn customer , takut kena hamun , takut kena speaking , takut itu dan ini .

Ini jugak lah benda yg bwad aku nak cabut lari dulu . Tapi bertahan jugak sampai skrg . 7 Jun 2011 aku mula bertugas kat sini . n now , 21 Jun 2013 .


Account , add math , modern math , managerial accounting , finance . Sangat sangat lah menguji kesabaran aku kat unit ney . Kena refresh balik segala benda . debit credit . account yg dulunya time skola aku tak pernah lulus  setiap kali exam . HAHA ~

Tapi , benda yg kita tak suka itu lah yg kita terpaksa hadapi kan . . . ? ? Naek berpinau bijik mata tgk number weyh . . Tapi takpe , calculator besar gedabak ada .

Keja apa yg tak susahkan . Takde keja yg senang dude . Duduk rumah goyang kaki pun penat ~


for me , aku selesa keja kat sini . Dgn environment yg sgt sgt best . Totally melayu . Tak kisah lah kena kawan dgn makcik makcik . Tapi makcik bukan sebarang makcik yoo . .  Makcik pun layan Novel Teduhan Kasih . hewhew ~ Ade banyak event . best habaQ hang . Tak bosan langsung . Dapat baju free . HAHA .

Dan kalo dari segi masa tu . Sgt difahami dan memahami . Kalo kau terlajak tdo , nanty petang kau ganti lah balik . Tak payah claim OT oke . Kau pk halal haram . Solat ? Surau besar gedabak kat atas tu haa . Ada imam lagi setiap Zohor n Asar . Rajin dgn tak jea awok .

Ape pun , ada jugak yg merisaukan ak . HOWEVER ,

Aku harap dgn berkat doaku setiap hari akan termakbul olehNYA .
Aku harap dgn dhuha yg aku sujud selepas sujud subuh mendapat berkat dariNYA .
Aku harap dgn keikhlasan aku bertugas akan mendapat hikmahNYA .
Aku harap dgn kesabaran yg aku tempuh selama 2 tahun aku kat sini mendapat hasil dariNYA .


I REALLY HOPE  +_____+



MATAakuBUKANmataKAU . . .

Since minggu lepas , kelopak mata kanan belah atas asyik dok berkedip sniri . Kalo org utaQa cakap " dia dok Qejit sniQi  " ~ Dgr dari merata celah , selalu nya kalo anggota dok begerak sniri ney ada petanda dia . Nak pecaya pun tak bole sgt . so , try jugak tanya dgn cik google . Kebanyakan nya bg jawapan yg sama mcm yg ak share kat bawah ney : 


~ KELOPAK MATA ATAS KANAN BERGERAK-beroleh kewangan * betul ke ? kalo betul Alhamdulillah . HAHA ~

~ KELOPAK MATA ATAS KIRI -melihat perempuan

~ KELOPAK MATA ATAS KIRI BERGERAK-anda akan berjalan jauh

~ KELOPAK MATA BAWAH KANAN -hendak menangis

~ EKOR MATA KANAN BERGERAK-menerima kedatangan org jauh

~ EKOR MATA KIRI -mendapat sedikit kepayahan

~ BIJI MATA KANAN BERGERAK-akan menangis dalan bercinta

~ BIJI MATA KIRI -gembira dihati

~ KENING KIRI BERGERAK-beroleh kelapangan



. . . . . okeh ney selain dari mata . . . . . 



~ BIBIR ATAS BERGERAK-anda akan bergaduh/berbalas balas jawap dgn seseorg

~ BIBIR BAWAH -ada org sedang mengata/mengumpat pasal anda

~ SIKU KANAN BERGERAK GERAK-beroleh kebahagiaan

~ SIKU KIRI -org yg mengasihi kita akan datang

~ BAHU KANAN BERGERAK GERAK-harta akan datang kpd kita

~ BAHU KIRI -bakal berjumpa pembesar/ketua

~ PIPI KANAN BERGERAK-alamat sakit mata

~ PIPI KIRI-sentiasa bahagia

Kalo dok berkedip belah kiri tu , betul laa kot . berapa baldi dah aer mata ak jatuh . hurm . Tapi minggu ney dak lagi ~ harap sgt tak gugur dah aer mata ney . penat . 

BUKANhariBURUNGtiong ~


tgk .
baca .
pk .
dan
TOLONG JANGAN BUAT ~

mukaAKUmukaKAU +___+

sistem cun melecun ! ak tergoda ! Adjustment semua sangkut di tengah jalan . kes pulak makin bertambah . oh , terima kasih sbb jadik mcm ney ~


ada peluang ak nak update belog . fuhhh . . . ! !


ak . kalo dah sakit hati . ak dah tak kira sape dah . means , ak pun malas seribu kali malas nak cr gaduh dgn org ~ tapi kalo dah cakap baek baek tanak dgr . ak cakap style tak brapa baek cket . ahaa !


bila ak membebel cakap ak mcm burung tiong . cakap lagik tak padan ng kecik tapi ego jauh sgt besar . 


kesah pulak ak burung tiong ke burung murai ke . janji terucap kat telinga kau . nak bernanah sekali pun , lantak lahh ~


oiiihhhhh . ak ego sbb bukan salah ak . . dan bila ak pilih ntuk diam dari segala segi , rety pulak nampak ak . rety pulak nak tercegat depan tangga tunggu ak balik keje . tangan yg sekian lama tak hulur ntuk mintak ak salam tu pun tba tba bole menjelma depan ak kan . sebelum ney kalo kau juling pun kau bwad bwad buta terus . grrrrr ~


ak biar kau rasa kau perlu ak . ye betul . bila kau betul betul perlukan ak . kau muncul tepat pada masanya ~ haha . 


ak biar . ak layan . ak sabar . sbb ak tau Allah dgr doa ak . biar ak kena ulang baca yasin 3x semalam takpe . janji kau sedar  +____+


ape yg ak harap . KAUberubah . tolong lah . begging u .



muka masing masing sgt awesome ! haaa . nak kata ok , ok laa sat . pastu perang balik kan . tapi haty masing masing masih sayang each other . hadap jea perang ney sampai ada yg menang ~ 



hoi pakcik . Aku cemburu sebab ak sayang hang ! Aku tak suka dan aku paling benci kalo hak aku , 
ada org laen dok melebih lebih . benci !
.
.
.
.
.

AKU TAK KESAH SEBIJIK BURGER 
KITA KENA SHARE 2 ORG .
TAPI AKU SANGAT KESAH 
BILA ORG YG AKU SAYANG 
AKU KENA SHARE DGN ORG LAEN .

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz