akuTAKsendiri :)


Aku di sini, aku tak sendiri
Bersama sahabat dan kawan sejati
Aku di sini, aku tak sendiri
Tuk menggapai angan-angan yang ku cari
Aku di sini dan ku tak sendiri


Dan berlari kencang, sekencang-kencangnya
Tuk merangkai mimpi, cinta dan harapan
Berlari kencang, sekencang-kencangnya
Kobarkan semangat tuk jadi yang pertama
Berlari kencang, sekencang-kencangnya
Tuk jadi sang juara ~


Masih di sini, aku tak sendiri
Bersama sahabat dan kawan sejati
Masih di sini, aku tak sendiri
Tuk menggapai angan-angan yang ku cari
Masih di sini dan ku tak sendiri ~


.
.
.
.
.
.
.
.

terima kasih ntuk mereka yg kenalkan aku dgn cordy . Aku letak nama cordy sbb aku rasa skrg bukan masa yg sesuai ntuk aku ceritakan satu persatu . Cuma ape yg aku nak sampaikan . Aku rasa happy sangat sangat dapat kenal dgn cordy .  Even at the first aku nerbes gelabah bewak   . hehe . 


Lagi seronok bila feedback lebah yg sgt menghappykan haty aku . same same kite usaha sayang . Kita tak sendiri , bersama sahabat dan kawan sejati .  :)


Alhamdulillah, kita banyak abeskan masa dgn cordy dgn Sunway  :) . Lepak mcm dulu dulu dah takde lagi kan . Bukan semua ,  lepak tu lepak jugak . Tapi masa kita banyak dgn cordy . Takpe , asalkan awak depan mata saya  , dan saya depan mata awak . I know we can do that .  Biar org judge kita macam macam . Yg amek tindakannya , kita  :) . Biar org nak virus kita mcm mcm , yg mendengarnya , kita . Betulkan niat kita .


Rambut awak pun dari panjang dah ke pendek . Dari selekeh ke smart . hehe ~ dari berselipar ke kasut . dan teruskan usaha dan minat . Teruskan berkawan dgn org org yg berjaya kalo kita nak berjaya  :)  hehe ~


ntuk korang korang yg setiap kali call malam malam , bila tanye kat mana ? kami kat sunway . kami tak sendiri . bersama sahabat dan  kawan sejati . hehe ~  jgn pelik kenapa kami kerap berada di sunway . hewhewhew ~ menimba ilmu di situ . dan Doakan ntuk kami . 


" org yg nak berjaya adalah org yg mengambil tindakan  . Peluang datang sekali "

Kami gune antivirus , harap harap takde virus yg sgt jahanam ntuk bunuh  angan angan kami ~


notatapakkaki : Ya Allah Ya Tuhanku , permudahkanlah segala urusan kami . Sesungguhnya Engkau tempat kami memohon pertolongan .



UNTITLE +______+


ak rasa bukan ak sorang yg rasa mcm ney . Ak yakin . Pasti semua . Mata asyik tgk jam . Penat tak terkata . Org cakap keja office tak memenatkan . Ce try . Baru kau rasa . HAHA ~


ah ah ah ah ah ahhhh !!! serabut otak tgk keja belungguk ! dan hari ney , PECAH REKOD AMIRA , tak penah ak dapat TOP FIVE keja terbanyak . Hari ney ak dapat . huwaaa !


penat penat penat . Rasa mcm nak guna jari kaki pulak untuk menaip . Rasa mcm nak guna hidung untuk tekan calculator . OH OTAK , tolong bagi the best function . Serius ak penat sangat . 


hat minggu lepas punya pun tak siap lagi . Dah dapat yg baru . Ak nak habaQ . Sehari ak dapat 6 ke 8 kes . Purata seminggu 35 kes . Sehari belum tentu dapat settlekan 7 kes . Hurm . Dah rasa mcm polis dah weyh . Ayoyo .

MEERA , SABAR MEERA SABAR .


dan ape yg paling PENTING SEKARANG . AKU RINDU MAK ABAH AKU DEKAT KAMPUNG . YES !!! I REALLY MISS THEM :'( ... 



tandaSOAL ?


hye ! Assalamualaikum everyone two three four five and all  +____+


Tolong tolong ~ Meera konpius ney . halamak ! Apa kes pulak ak neyh . hurm . Ntah . Tak rety nak describe . 


Ekceli , malam tadik . Tiba tiba makcik wifi tuh on wifi dia . Selalunya akan ada time weekend jea . Rezki kot ntuk kitorang online malam tadik  :)


Selalunya , salah sorang dalam rumah sewa ak tuh akan inform kalo wifi tuh ade . hee ~ n malam tadik si hawa yg bgtau kami semua . Then , ak pun settlekan isyak dulu . Sbb , kalo ak hadap lappy dulu , confirm isyak akan lepas ntah ke benua mana nanty ~


Lipat telekung , tenyeh nixoderm . kalo BORING , SILA ON LAPPY ke suiz yg ada sesungguhnya lappy ak dah tak boleh berdikari sniri sbb battery dah lame . So , ak kena sentiasa on suiz kalo nak guna :P


urm . melihat mukabuku . Ada friend request disitu . owh siapakah gerangan ? ?


Glupppp !! apakah ? mengapakah ? siapakah ? kenapakah ? awatkah ? pasaipakah ?


Tidak berwajah . Tapi punya nama . Nama yg sgt ak kenal . Ak rasa tak perlu mention .  Ak stalk jugak fb dia . Friend tak ramai . dalam 3 org mcm tu jea . n ada yg mutual dgn ak . Gambar seketul pun takde . Tapi , diletaknya Hometown . So , betul sgt lah kan . 


Pk pk pk pk n pk . Apakah tujuan beliau ? Nak approve ke tanak ? Nak approve ke tanak ? Nak approve ke tanak ? Nak approve ke tanak ? Nak approve ke tanaaaaaakkkkkkkk . . . . . ? ? ? ? 
Nak ke taknak ney ? haih !


Sampai sekarang ak still not approve that person . Bingung ! Serius bingung . Dan tanpa buang masa , ak halakan cursor ke link Log Out . Then Log In semula dengan emel org laen . 

Pun sama . Fb lebah pun dia add . huh ! Halakan cursor ke delete request . Then capai fon . 


" b , kenape 'dia' add kita dua dua org ney ? "

" mane lah b tawu . delete jea n block terus "


Hurm . Awal awal ak dah delete . Tapi tak pulak ak block . Tak lah sekejam itu . 

Then ak Log in Fb ak semula . Ak buka balik dekat friend request tu . Pk lagik . Ape motif kau sebenarnya ?


" Dulu , ak nak berbaek dgn kau . Tapi kau sumpah seranah ak mcm mcm . N ak rasa , tu bukan salah ak . Sehabes baek ak layan kau . Tapi kau mula cari pasal . Ak msg kau . Laen yg ak dapat . Takpe lah . Ak terima . Ak pun faham kalo ak ditempat kau . Tapi kenapa ak yg perlu jadik mangsa hamun kau . Oh not fair lah sayang . Dan ak rasa kita tak perlu jadik kawan kot . Demi kebaikan kedua dua belah pihak . Ak malas dah nak bergaduh . Penatlah kau . Biar aman tanpa perang hebat  :) ~ Kau dah punya pengganti . n he's mine right now . So , same same lah kita cipta kebahagiaan . Takyah laa stalk stalk ak ye . Ak tak pernah berdendam pun . Terima Kasih "


Cukup cukup lah keserabutan yg ada bwad masa skrg . Ak dah tak berdaya nak terima serabut baru . Mohon faham ak same ~ 


notatapakkaki : kalo org baek dgn kita . kita pun akan baek dgn org . btw , ak jumpa someone yg penah ak jumpa sebelum ney dekat Giant Sec 7 petang semalam . Tapi ak tak sure samada ak salah org ke tak . Style nye same . Ikat rambut senget senget . tehee  +____+

kiteDEMAM :'(




Ok . Id ak telah disabled . So , ak tak dapat bwad keja sampai tengahari esok . hish ! Back Log bertimbun ade neyh . Tapi , dia mcm tawu tawu jea ak tak sihat kan . dia bagi rest lettew  :)


Jumaat malam tu . Ade hal dgn " Team Selepak " . Ak rasa ak tak perlu mention lagi selagi ak belum rasmi menjadi ahli  :) ~ Sebelum malam , ak fight dgn lebah . Fight mulut . Sampai , dia dah balik then patah balik ke rumah ak . Ak dah naek atas rumah , then turun balik sambung gaduh . Awesome bukan . Tapi lepas tu ok balik . Adat laa kan  :) ~


Pasal hal dgn Team ak tu . Actually , ak dah tanak pegy . Takde mood jadinya . Atas pujuk rayu kak Aza , ak menggagahkan diri . Nak amek semangat kat sana ~ 

8.45 malam . Kak aza amek kat uma . Malam ney lebah tak ikut . Dia merajuk ! huh ! mengade ! 

Sampai Sunway dalam 9.20 . round punya round . Cari parking langsung takde kosong . Macam nak block jea fair lady hincik tu  :P  * in shaa Allah , will be mine suatu hari nanty ~


Lewat kami balik malam tu . Ak sampai tertonggeng dah kat dalam keta . Pukul 2 pagi kat uma . Tapi , demi cita cita , ak akan usaha yg terbaek . Mohon tercapai setiap niat di haty . Amin . . . 

Sabtu .

Ke office jam 11.30 pagy . Berangan nak ot . Tapi demam ! Terbaring kat sofa belakang . Nak balik rumah , ak dtg office dgn kak aza . So , kene tunggu dia . Pukul 3 jugak kami balik . Menunaikan kewajipan . Then . menanges . Owh . Pantang sekali ak kalo demam . Tambahnya pulak kepala hotak berpusing pusing serabut . 



Ahad .

Awal awal pagi . Ak dah rasa lemah tersangat sangat lah lemah . Tekak terasa nak hirup sup . Dalam keadaan terbaring , ak msg Hawa .

" Ak tringin nak makan sup panas panas . Bwadkan ntuk ak bole ke ? "

hee ~ Kite takde bahan . Sup telur jea ye ? Si roomate dah sibuk sibuk masakkan bubur . Dikatanya , disebabkan sorang demam , semua org kena makan makanan org demam . Amboi , ak mkn cket jea , korang yg sampai tambah 2 kali  :P


Then tdo , tdo , tdo n tdo . 


Malam , Lebah msg . Tanyekan nak makanan ape . Nasik ? Burger ? Roti ? Yg ak jawab hanyalah , coolblog perisa honeydeu plus buble  :) Pukul 10.30 mlm , tepacak dia depan pintu uma sambil jari tergantung plastik coolblog . 

Hee ~ demam tak demam . Ak sedut sampai puas . 

Pagi pukul 4 ak dah mula rasa tekak ak mcm mesin karat . Tangan meraba raba penjuru katil carik ubat sakit tekak yg doktor bagi hari tu . Pukul 4 pagi ak dok hisap ubat tu sambil baring . Nasib baek tak tecekik . Kalo tak , pergy takkan kemabli lah jawabnye .


n Hari Isnin , ak MC . tdo tdo tdo tdo n tdo . 


Ha ! rumah kite ade satu bilik kosong . Si Hanis dgn Si ida tu nak pindah rumah . Si Lola join jugak . So , tinggal lah daku keseorangan nanty . hee ~


Yeay ! Ak bangun , n iklankan dalam mudah . Dalam masa 30 minit lepas tu , ak terus dapat call . n dalam masa yg sama ak terus dapat pengganti . Housemate baru yo ! Really hope , hat baru ney tak mendatangkan masalah . Yg ak tawu , my new roomate namanya Izzah . 22 y/o . Semoga awak menjadi roomate yg boleh saya percaya .


dan hari ini , Selasa . Ak kerja seperti biasa ~ Tapi ak dtg membazir masa . Id tak aktif . Sistem tak bole gune . hewhewhew  +_____+

akuSAYAmeIAMamira ~

saat ini ~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sayaLEMAH .
sayaDOWN .
sayaTAKKUAT .
sayaTAKHEBAT .
sayaTAKMAMPU .
sayaSERABUT .



yes , ak delete post sebelum ney . Jgn tanya kenapa . 
SEMBILAN JANUARY DUA KOSONG SATU TIGA . Ak sgt serabut . serabut sampai tgk pc pon tembus ke belakang nampak kak Lela  +____+

Tolong lah jgn hukum ak mcm ney . Ak tak kuat nak harung sorang sorang . Sebolehnya ak tanak ingat dah . Dan tolong jgn ingatkan ak . Begging u !


 bie , org minta maaf . org down sgt sgt . bukan niat org nak layan bie mcm tu .
 n Selamat Ulang Setahun Tiga bulan Putrameeya  :) ~ i do lurve for you . Sama sama kita usaha n buktikan kat semua org , yg kita boleh jadik mcm mana org org yg kita dah nampak . Betulkan niat kita . In shaa Allah kita akan dapat apa yg kita impikan selama ney ~ 
Tolong jadik yg terbaek ntuk diri org .


ntuk korang kat luar sana , tolong lah jgn nak tuduh yg bukan bukan tanpa usul periksa . Jgn lah pandang sebelah mata .


ntuk Syifa , SELAMAT HARI LAHIR DEAR
kak mira harap perkenalan kita by myspace akan kekal sampai bila bila . Mish u !

1stDAYfor2013 ~

hye ! Assalamualaikum everyone . Semalam hari terakhir ntuk 2012 , dan hari ney 
HARI PERTAMA 2013  :)  ~ 
Have a great year everybody  :)  . Dah 24 tahun rupanya umur ak . * garu kepala mcm tak percaya ~
^_________^


Tak ke mana mana hari ini . Just kat uma . Celik mata tgk fon . Ade 3 messages . Sender by ,
 kakak , matdu n digi +_____+  ~
 Mendengar suara buah haty lebih kurang 25 minit *kami buddyz , takkan terpisah  :) . 


Then, capai lappy kat hujung kaki . Ahhh . kesal . Makcik wifi tdo lagi maybe . 
ke icity gamaknya dia malam tadik n kemaen ramai org kat situ . 
Yang jalan kaki ney pun sesak , berkereta apetah lagi . 
Kalo nak ikutkan haty , nak jea ak turun jaga parking kat bawah flat malam td . Tapi nak tgk bunga api punye pasal . Ak menapak ke icity dgn haousemate  :)


dan pagi ini . Terasa bosan bila internet takde . Melangkah kaki ke ruang dapur . Perut menyanyi comel . Secomel tuan badan . Ehem ! ciaaauuuuuu . . . !!! Tumiskan bawang . 
Lapar mak . Masak megy jea laa . Cepat dan pantas . Masukkan dalam dua mangkuk .
 Satu ntuk kau Lola . hee ~ Aku masakkan , mcm biasa dia akan cucikan pinggan . 
Baek kan kami  :P


Then , terasa sgt rajin . Tgk kipas dah bersawang . n now ! kipas tuh dah cun melecun ! 
yeay ! pusing pon dah laju .
 hee ~ 



Tinggal tiang jea . Sembah ke bumi almari ak .
Nak yg baru maybe . Lebah , take note  :)



4 pasang baju untuk di iron .  Tiba tiba makcik wifi dah bangun tdo , ditinggalnye 2 pasang .
Tunggu laa kejap lagi .  hee ~ 




notatapakkaki : Say GoodBye 2012 and SayHye  2013 .
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz