WEEKENDaku :)

Sleepy Monday . Punya segan nak bangun mandi .

6.40 am . Ak org pertama yg celik mata . Ak jugak org pertama yg membasahi toilet . Senang cerita housemates laen still di buai mimpi .

Baju dah tersedia iron dari minggu lepas . Tertanya tanya si adik tu takde class ke . Selalu dia yg bangun dulu ~

Weekend yg sangat awesome ! brrrr . 

Sabtu pagi sampai petang . Layan tv . Atur cerita satu demi satu . Dalam masa yg sama , officemate ajak tgk bola . Selangor vs Singapore . Katanya ada 5 tiket free . So , ak pun angkut geng lah kan . hihi ~ Tak padan dgn dok beguling guling atas tilam sakit perut . Pergi jugak lahai ~


Kereta wira kepunyaan mama si tunang kazen . Berenam kami berhimpit malam tu . Pukul 8suku dari ruma ak . Ke ruma dba . Pick up dia . Nah kau ! macam sardin . Naseb baek lah kitorang semua kecik kecik .


Bertempat di Stadium Shah Alam . Menuju ke sana . Guna jalan hat tak jem . Ikut jalan nak ke office . Sampai around pukul 8.40 malam . Parking penuh dah . Tiket tang mana hala lagi sbb nya , kawan kepada si dba yg bagi tiket tu . So , berpecah . Diorang pegi cari parking . Ak , dba n nabeha mencari kawan dba n sorang lagi officemate yg pegi asing .


Orang makin lama makin ramai . Dalam ramai ramai tu , ramai jugak yg pakai baju merah . Brrrr ! susah weyh nak cam sorang sorang . Tapi selamat lah si kawan dba tu dapat jumpa . Yg officemate sorang lagi tu , tersesat ke pintu masuk A . Kitorang semua kat pintu masuk C . Naseb kau lah . Kan dah kena tgk sorang sorang . HAHA ~


Even ak anak jati Penang , tetap bersemangat memberi sokongan kepada negeri yg bertanding . Rasa puas gila bila tgk kat Stadium . Dah 2 tahun berturut turut ak tgk game Selangor vs Singapore kat stadium ney :) HAHA . Anak tiri Selangor ~ Naseb baek menang . Ada jugak Si Hafiz awan nano tu dtg . Ada jugak Jamal Abdillah . hurm !

Macam biasa , akan snap gambar beramai ramai . muahaha . Nah ! 






Pukul 11.40 jugak lah habesnye . Nak kuar pulak satu hal . Orang berpusu pusu . Tersepit celah ketiak org jea rasa . 


Erat dba genggam tgn ak . Ak pulak erat sebelah lagi genggam tgn nabeha . Berebut rebut semua manusia pakat nak balik . Kereta yg kitorang naek pulak , parking tgh tgh alam . So , nak tanak kena lah tunggu bagi org laen keluar dulu . Berasap jugak lah menunggu . HAHA . sapa suro nak p sangat kan . Amek lahhhh !!  

Jalan jammed oiii . Tersentap sentap jalan . Dah laa lapar . Ak dok tringat roti telur kat rumah dah time tu . Cheeeeuuuu , si Ami tunang si kazen singgah makan . Hurm . Tengs sbb belanja kitorang semua . Jasamu dikenang . 


Hantar dba , hantar kitorang . Pukul 2.30 jugak lah pejam . Naseb baek lah esoknya tak keja . Tapi tdo ak terkandas d tengah jalan .


" akak , tolong bukakan pintu kejap bole ? " 

Dah tak bole tdo . Amek bantal , amek spongebob amek selimut . Hadap tv . Atur cerita lagi .


Kejap kejap ak telelap depan tv tu . Tv tgk ak . So , senang cerita , dari ak celik mata , sampai ak pejam balik mata , ak telentang depan tv jea sehari . Bosan jgn tanya . Macam biasa , ak tgk muka hang , hang tgk muka ak . 

Penutup cerita , UMMI . tamat sudah cerita tu . Ok bai . Abes dah mencarut hari ney  :)

No comments:

Post a Comment

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz