THREEinONE

Hye , Assalamualaikum ~
Minggu yg agak bzBZbz . Bukan agak lagi . Sememangnya bz .

Seperti selalu , kalo cuty banyak hari , keja pun akan jadi banyak . Sebabnye , keja hanya diberikan pada setiap hari waktu bekerja . Selasa 5 kes , Rabu 4 kes , Khamis 4 kes . Kes minggu lepas pun belum settle lagi . Dah masuk lagi kes baru . Ape bole buat kan . Nama pun keja , so hadap jea lah sampai lebam .


Alhamdulillah . Ade hikmah di sebalik ape yg jadik . Berkat kesabaran , akan ada hasilnya . Biar org kutuk kita . Biar org hina kita . Biar org tuduh kita . Biar org anggap kita macam macam . Kita ada Allah . Dia yg akan tentukan semua tu .

Segala kata tomahan mendatangkan pahala pada kita . Mulut org kita tak bole tutup . Biar lah org nak bash kita sekejam mana pun . Biar , biar dan biar .  Terima dgn hati yg rela even hati ini hanya Allah yg tawu peritnya menahan  +___+

Permulaan sabar itu adalah pahit , Siapa yg tak rasa pahitnya takan kenal erti kemanisan . Kalo kita buat satu satu benda tu dengan diri yg betul betul ikhlas , nescaya ganjaran yg kita akan terima jugak akan setanding dengan apa yg kita dah usahakan . In shaa Allah ~ Berkat doa di setiap 5 waktu dimakbulkan olehNYA . Alhamdulillah Ya Allah . Ak sgt bersyukur . 



“Sungguh, Aku benar-benar mengadu akan susah dan sedihku hanya kepada Allah..” (Surah Yusuf: 86)

-----------------------------------------------------------------------------

Malam semalam surprise kan bufday si adik budak bilik ak tu . Kitorang satu ruma kenakan dia kau kau punya . Main character nya dah tentu tentu lah ak . Jenuh belakon aih . Ak belakon ak sniri nak tegelak . HAHA ~ Rosak pintu bilik ak weyh ~ Buatnya owner rumah tu tanye , mati nak menjawab . Haiyakkk ~~ Haa , dan lepas tu , penat jugak lah nak mengemas balik . Reti buat reti kemas laa kan . harhar . For u adik , SELAMAT HARI LAHIR yg ke 22  +____+


Tapi sayang , gambar takde . Kelam kabut gatal sgt nak surprise bagai . HAHA ~ 

----------------------------------------------------------------------------

Dan satu lagi , Tahniah banyak banyak untuk rakan Blogger , Ainaa Roseberry sbb dapat masuk paper . Untung lah untung lah . hihi ~ Congrat dear . Untung lah org comel dapat masuk paper . Satu satu nya rakan blogger ak yg kerap tinggalkan jejak langkahnya setiap kali blogwalking di blog burok ak ney haa . Btw , terima kasih ye dik . Sudi jugak singgah . hihi ~ Kalo korang nak terjah blog dia yg omey omey mcm tuan empunya bole Click AINAA ROSEBERRY ney  :)


Curik kejap gambar awoookkkk . .
Comel benor org nye ~ Muda muda dah dapat masuk paper . hikhik ~ 
Tumpang gembira  :) ~ Ce tgk follower dia , berapa ribu punya ada .
 Sepanjang ak follow blog dia , yg ak tawu , dia ney selalu makan . 
HAHA . Asal ade gambar jea , mesti gambar makan . 
Kalo tak dekat blog , mesti ade dekat FB . HAHA ~ 


Ekceli kitorang tak kenal pun . Tak pernah face to face . Just borak borak by laman sosial jea . Tapi dari situ , ak dah dapat tawu yg si adik manis ney talkative orangnya . Ak pulak yg nak malu . Hurmm . Malu . Sangat malu . Hari tu , si adik manis ney ade create event untuk semua rakan blogger . Semua dijemput termasuklah ak . Pk banyak kali wey . Nak pegi ke tanak . Nak pegi ke tanak . At last , ak tak pegi pun . Padahal dekat jea dengan rumah yg ak menyewa tu . Sebabnye ak malu lah . Nanti lah , next time kalo ade rezki . hihi ~ bila tu ? Jeng jeng jeng  :)

Just wait and see ~

---------------------------------------------------------------------------

Ehem . panjang berjela entry kali ney . 3 cerita sekali gus . k lah . Got to go . Niat hati ingin menggenggam segulung ijazah . Doakan ak kayh ~ 

No comments:

Post a Comment

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz