MERDEKA RAYA :) ~

Haluuuuu guys  :) ~

Tired Saturday . Wallaweh . Subuh terlajak tdo . Sedar sedar , nah pukul 9.40am . Itu pun tekejut vibrate dapat mesej from kak Wawa .

" kechik , mai laa umah dgn kak azah "

Baca baca then tdo cket lagi . hurm . Ape nak jadi kan . Pukul 10 bangun . Dengar housemate dah mandy . Fuh ! awal giler kot dia mandy . Selalu kalo hari cuty mcm ney mahunye nak zohor baru masing masing kelam kabut mandy . hihi ~


Ak bangun . Then menyelesaikan kaen baju yg seminggunye terbiar . Pakai pakai sumbat dalam raga . Dah nak muntah dah raga tu . Penuh melepu . Mahunya tak melepu . Minggu yg sangat bz . Selalunya ak akan cuci 2 kali dalam masa seminggu . Tapi minggu lepas langsung tak dan . Malam mcm siang , siang mcm malam weyh .

Pagi bangun g keje . Pukul 3pm balik . Rest , tdo kejap . Bangun Asar . Mandy n maghrib . Dah ke office semula . Pukul 11 suku kat ruma balik . Isyak then tdo ~ Sampai lah ke hari Jumaat dok atoQ jadual mcm tu .

Jumaat . Cerita hari Jumaat .

Meriah sangat rasa dgn hari Jumaat ney . hee . Pagi pagi lagi masing masing dah bz dekat office . Yang bestnye , pagi pagi dah kene paksa makan nasik impit . Pukul 10.30am , dah kali kedua kena hadap pulut kuning + rendang ayam . Pukul 1pm dah kene makan satay + kuah kacang . kena paksa makan okay . Sbb nye nak kena struggle ntuk Jamuan Hari Raya TM Shah Alam di sebelah petang nya :)


Segah perut . Naek turun naek turun ke bilik Anggerik . Deco bagi cantik cantik . Hias gerai . Gerai ? Haha . Setiap unit mesti ade 1 gerai . macam selalu . CSM akan jadik penjual satay . Sbb tu lah kene makan satay siap siap . Boss cakap , kalo kat gerai naty tak bole makan banyak banyak dah . So , CSM makan siap siap dan makan sampai kenyang . Kau , 7 cucuk kot ak bedai . HAHA ~



Hurm . tringat si kakak . Rasa mcm takde kawan bila si kakak dah pindah unit . Selalu dgn dia lah ak akan sibuk bergambar . Tapi ntuk tahun ney , dgn si kakak Yana n si mamat giler tu jea . muahaha .


2suku . Ak naek surau . Zohor . Aum ! kakak kat surau rupanya . Kan dah jadik 45minit duduk dalam surau tu haa . borak . Pukul 3pm kitorang ke Bilik Anggerik . Ramai dah berbaju raya .




Ekceli Majlis start pukul 3 hingga 6 petang . Memandangkan ak kena attand ntuk Kawad Perbarisan pada sebelah malam , pukul 4.30 ak gerak balik ruma .


Tetidooooo . Naseb baek sedar pukul 645 petang . Kalo tak , pakai ak kawad atas katil lah jawabnyeeee . . Kelam kabut asar . Mandy dan maghrib .


Cari slack hitam . cari pantera * jersi Harimau Malaya . cari kasut baru saya . Mintak saiz 4setengah , dapat saiz enam . ak ulang , DAPAT SAIZ ENAM . haha . dah tu , ak bedai kasut yg jantinanya ntuk lelaki . Sbb ak tawu , kalo ak pakai kasut perempuan , confirm confirm akan tepelanting atas kepala org sbb takde tali . Better amek yg bole ikat . besar pun besar lahhhh weyyy . . . berat pulak tu ~ haiyaakkkk !




Bermcdonald ak malam tu . Ada ak kecah ?

" pakai lah cepat kasut tu nak tgk cket mcm mana rupa "

nampak tak kekurangan asam dia di situ . kuanghajar kau gemuk . HAHA ~

" Budak skolah , hati hati pakai kasut mcd , kang tesangkut atas kepala pembawa bendera "

HAHA . baeklah . saya akan berwaspada  :)


Terpaksa mendoublekan stokin ak . Dah tu , suka suki ak jea bedai stokin cartoon . Sepatutnya kena pakai stokin hitam . Mane lah ak tawu * tu lah sape suro balik awal time rehearsal hari tu ~ tak penah dibuat orang . HAHA .



Macam tahun lepas . Ak akan berada di barisan paling depan di tengah tengah manusia manusia laen . hee ~ Nervous nak mampos .



Pukul 9.30pm kitorang dah berkumpul kat depan office . Datarannya dekat jea dgn office ak . so , takde lah jauh sgt kena jalan .

Di apit oleh Sekolah Menengah Methodist Perempuan Klang di bahagian depan . dan di belakangnya pulak , kontijen dari Politeknik Shah Alam . Belakang poli , kontijen POS . belakang POS , kontijen PKNS .

TM jea kot yg pakai jersi . Hat laen bukan maen dgn uniform cun melecun . Sian kami . Tapi semangat berpasukan tak penah pudar . Pesanan daripada Datuk Zaini , VP Selangor , Just enjoy your self .

Kami pun enjoy jea lah kan . Tapi disiplin tetap kami utamakan .

Pukul 10.30 barulah satu demi satu kotinjen begerak masuk . Berbekalkan semangat masing masing , kami lakukan sehabes baek .

Bila selesai aktiviti perbarisan , sempat kami tgk perbarisan Kawad Senyap dari TUDM . best ! sangat best ! Tahun kedua ak tgk secara depan bijik mata sniri tanpa ada kaca tv . HAHA . Tahun ney agak menarik . Sbb ade pertunjukan motor dari Army The Red Warrior . Macam macam aksi ade kau . Teruja bila perempuan yg beraksi malam tu . Berani giler kakak tu . Awesome !!!

Lebih kurang sejam diorang beraksi dgn mcm mcm gaya dok ada . Lepas tu barulah diikuti dengan ucapan Sultan Selangor . Nyanyi lagu merdeka . Lagu Selangor . Sungguh ak tak tawu langsung mcm mana lagu Selangor . SAYA ANAK JATI PENANG  :)

11.45pm , adalah masa yg ditunggu tunggu oleh semua kontijen termasuklah TM :) ~ Acara penyampaian Hadiah ntuk para pemenang .

Kategori Swasta atau GLC , tempat ketiga dimenangi oleh POS MALAYSIA . tempat kedua , dimenangi oleh * ak lupa sapa . dan tempat PERTAMA disandang oleh kontijen TELEKOM MALAYSIA BERHAD !!!!



Ya Allah , menjerit sekuat kuatnya . Lantak lah nak cakap ak badan kecik suara kuat pun . Lupa segala masalah yg ada kejap . Teperanjat Fazli tgk ak beperangai macam tu . hahaha . naseb kau lah !

" tak sia sia lah budak sekolah ney kena pakai baju besar kasut besar pun "

tiba tiba ada suara sumbang mencelah . kurangasam kau . Meriah giler bila semua kawan kawan dok bersorak kegembiraan .

hee . Tiba tiba jugak boss datang menghulur tangan beserta ucapan TAHNIAH !!! Ya Allah rasa macam tak percaya . hahaha ~ Hadiah bernilai 2K . confirm naty datuk buat jamuan lagi . hihi ~



Congrat ntuk semua . Even kita training last minit . Rezki berpihak pada kita . HAHA . hanya berbekalkan 3 kali training * kaw kaw jugak lah kena bancuh . dan 2 malam rehearsal . Kita dapat buat yg terbaek sekali gus menaekkan nama TELEKOM MALAYSIA pada malam tu .


weyyy , serius happy !! Dengan menjadi Johan pada tahun ney , memerlukan komitmen yg sangat tinggi ntuk tahun depan . Harap harap ade sponsor lebih cket . muahaha  :)

No comments:

Post a Comment

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz