MISUNDERSTANDING_sorrySEMUA ~

Alahai . Totally semua dah salah faham . Tujuan perkara dibuat , hanya untuk memperbetulkan hubungan . Tiada cara laen yg ada . Ak pilih cara itu .

Tapi ternyata cara yg ak guna salah . Salah pada pemikiran org laen . Tapi dgn cara ney jugak , hubungan kembali bahagia .

Cerita dicipta . Untuk sedarkan ke dua dua pihak . Dan alhamdulillah . masing masing kembali ke pangkal jalan . Ak bahagia bersamanya .


Tolong jgn tuduh ak melulu . Tanye baek baek kan bole ? Dan ak rasa ,  ak pun dah terang satu demi satu ape tujuan sebenar . Tolong lah pk positif . I will never do that ~ Jgn judge org laen by looks its cover :( . Ak still bole pk mane baek mane buruk . Ak masih dapat beza mana untung mana rugi .

Ye , ak akan bantu org semampu yg ak bole . Dan tak bermakna bila ak tlg tu , ak akan lesapkan semua apa yang ada . Ak tlg bila ak pk kan , dia selalu banyak tolong ak . Mungkin skg masa ntuk ak pulak tolong dia . Kita tak tawu , hidup kita mcm mana ? Mungkin satu hari naty , dari dia jugaklah kita akan mintak tolong lagi . Hidup kita tak selalu berada di atas . Ya Allah , ak sniri pun tak tawu lagi mcm mana nak jaga haty org . Tolong lah buang mind set yg negative tu .


Tolong lah . Tolong senangkan haty ak . Jgn lah asyik biarkan ak pk itu ini . Tolong jgn jatuhkan semangat ak . Ak pun nak hidup bahagia mcm org laen jugak . Ak bukan mintak lebih lebih pun . Cuma paham ak jea . I AM WHO I AM . still berdiri atas kaki sendiri . CUBA JADIK YG TERBAEK NTUK BWAD SEMUA ORG HAPPY . Dan dgn itu , jgn lah serabutkan kepala ak . Bila ak serabut , hang letak p lah kerbau golek depan mata pun . Sikit ak tak selera nak makan .


So , tolong beri ak peluang . Ak tak suka sebenarnya nak susahkan sape sape . Ak jugak tak suka nak mengharapkan bantuan dari org laen . Bukan ak bongkak , tapi ak lebih suka berusaha sniri . Rasa puas hati bila usaha sniri ada hasil . Itu lah ak .


Dan satu lagi . Boleh kan kalau org laen punya masalah tu , jgn nak melibatkan ak sekali . Bukan ak yg bg dia masalah mcm tu ? Dia , dia punya hal lah . Ak , ak punya hal . Pleaseeeeeeeeeeeee jgn samakan ak dgn dia . . Tolong lahhhh . begging u aunty dan uncle ~ dia bukannya ada depan ak 24/7 . Ak pun tatau dia punya hal . Dia pun tak penah citer masalah dia dgn ak . Mane lah ak tawu ape pasal dia jd mcm tu .



Ak hidup di merata tempat sejak umo ak 13 tahun hingga skrg umo ak dah 24 tahun . Ak berkawan dgn pelbagai ragam org . Yang JERNIH ak amek bwad teladan . Yang KERUH , ak tinggal tanpa dicuit . Lagi lagi skrg , hidup dikelilingi makcik makcik yg banyak berikan nasihat . Tima kasih .

ntuk family kat kg , AKU MINTA MAAF . mungkin ak dah bwad semua org risau dgn ak . Takde niat ak nak bwad mcm tu . Ak sedar ak dah banyak susahkan semua org . Ak paling degil . Ak paling nakal . Ak dah susahkan semua untuk hantar ak belajar tinggi tinggi . Jadi penjaga ak . Jadi penjamin ak . Bagi ak peluang ntuk ak balas balik segala jasa semua org pada ak ~ Ak jugak punya cita cita mcm org laen yg ak tanam sejak di bangku sekolah . Ingin bertugas di bandar . Dgn suasana office yg ak selesa . Kerana ak tawu . Ak tak sesempurna org laen , tapi  ak bernaseb baek tidak lumpuh . Cuma keadaan pinggang ak yg tak mcm pinggang org laen . Ak tak mampu tampung keja berat . Sbb itu ak pilih office . Dan sekarang ak di tempat itu . Ak mohon faham isi haty ak :( .

Namun , ak masih ak yg dulu . Ak hidup dalam merantau . Dalam merantau tu , ak belajar serba sedikit pengalaman hidup . Alhamdulillah solat ak masih terjaga . Ak masih jaga nama baek family ak . Ak ingat pesan semua org pada ak . Ak juga ingin jadi dewasa . Jangan risau . Doakan yg terbaek untuk ak . Itu jea yg ak minta selama ney  :'( . Sekali lagi , ak minta maaf . dan ak cuba akan jadi yg TERBAEK .


Tujuan ak hanya ntuk bahagiakan semula hubungan ak . Ak sayangkan hubungan ak . Ak tak tahan cemburu . Itu sebenarnya . Mcm org laen . Ada perasaan cemburu . Mcm tu jugak ak . Tolong jgn salah faham . Begging u +___+ ~

Dari pagi sampai tengahari . Ade training kawad . Lepas training kawad . Ak beli coolblog . Nasik goreng kampung plus telur mata . Ak dapat call . Nasik terbiar . coolblog pun dah caer . Hilang selera ak . Mungkin akan amek masa ntuk back to normal . Ak lebih suka menyendiri ~ berkurung dalam bilik . Sujud menghadap Ilahi . Pukul 7 wajib ada di office semula . Rehearsal dgn kontijen laen .


notatapakkaki : Ak dan kau semakin bahagia tanpa gangguan pihak laen sejak dari itu . Alhamdulillah . Really hope , our relay will be forever until last breath . LOVE IS YOU . In shaa Allah :) ~ SORRY AT ALL ~ I LOVE MY FAMILY MORE THAN I LOVE MY SELF . swear ! Hopefully , after this no more misunderstanding . pleaseeee . . . .

No comments:

Post a Comment

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz