SURPRISEEEEE . . . . !!!!!

Julai around the corner . Dalam keadaan hub kami yg kurang aman , ak still pk kan tentang beday dia ~

Dalam keadaan agak kurang berada , ak pk kan ape benda yg ak patut bwad . Bajet ntah ke mana untuk ak bwad secara gah . Ak pilih ntuk simple simple . 


Kad pun hand made saja . Sorry takde gambar . Tak ter pk nak amek gambar pun . Ak amek masa 3 minggu jugak untuk siapkan kad tu . Tak lah SECANTIK mana pun . Ak pun tak SEKREATIF org laen . ak belasah jea ape yg kua dari pala hotak ney ~


Nak hadap kad tu pun kena ade mood . Sampai housemates ak dah bosan asyik tgk ak gunting gunting tu , tampal tampal ney . tulis tulis tu , conteng conteng ney ~ hihi ~


Mula mula nak letak background kaler hitam . Tapi abes pulak kertas keras tu . Dgn masa yg tak mengizinkan , last choice , ak pilih MERAH ~

Kad tu siap 30 Jun ~ HAHA . Kali kedua ak bwad kad besar besar gedabak untuk org . 


Beday makin hampir . Punya lah ak mencari , dgn sape sepatutnya ak plan .


Pk punye pk . Ak cari abg yg selalu lepak dgn si lebah . Pagi pagi 2hb  tu . Ak dah call . Mintak dia ajak si lebah ke karok yg dekat dgn kawasan rumah ak . Sememangnya tempat tu juz kedai makan . Tapi ade karok . Dan situ lah tempat diorang selalu berkumpul ramai ramai ~


Abg tu dapat kumpul 4 org jea termasuk si lebah . Takpe lah . Janji ade org . Campur dgn ak , Ain si kawan ak , Fana si kazen ak dan Ami si tunang Fana . Berlapan kami malam tu ~


Tengahari tu . kua g Giant Sec 13 . Nak usha kek . Sambil sambil tu , si kakak nak beli baju ntuk event keesokan harinya . Alang alang , ak redah sekali . Tapi tak menarik hati kek kat situ . Lagi pun , pk jugak . Kalo ak beli awal awal mane ak nak campak sementara nak tunggu balik keja . hee ~ 


Ak msg lebah . Inform dia tak payah pick up ak keja . Sbb nye , kek tak jumpe lagi neyh ~ 


Asar siap siap dekat office ~Si kakak ajak ke Tesco Sec12 . Bajet 8 org . Kek kecik kecik sudah laa kan . . bajeeetttttt ~~

Sementara kakak pegi cari tudung , ak dgn si kawan menghala ke King's Bakery . Yang bestnye gambar kek pun takde jugak . HAHA ~


Kat situ ade lah sebijik kek yg menawan  hati den . Bertemakan simple simple , so , kek pun ak pilih yg simple simple jea . hihi . Padan dgn harganya . 


Settle keja dekat Tesco , masing masing isi perut dulu . Lapa . Mr Steak House menjadi pilihan petang tu . Selesai menghadap makanan . Carik surau . Maghrib dulu ~ Plan nak tunggu isyak sekali .

Tapi , si kakak punya hal belum settle . Ada appoinment dgn si kawan beliau . Pukul 9 suku kami kat rumah ak . Kakak tak dapat join . So , malam tu si kawan tdo dgn ak . hihi ~



Jam 10 lebih kurang . Lebah nak jumpe kat rumah . ouch ! mati lah . Sbb nye ak cakap , si kakak nak tdo kat rumah ak malam tu . Tapi yg tdo nye si kawan . Takut jugak kalo kalo bertembung dgn si kazen . Tapi , everything is okay ~ hihi ~ 


Pukul 10.30 lebah datang kejap . Punye lah ak berlakon mengantok . HAHA ~ Jumpe kat depan tangga saja  :)


Si abg msg , diorang dah sampai kedai makan tu . hihi ~ Nerbes takdak nak habaQ dah . Ak pun tak tawu kenapa ak rasa mcm tu .

Maybe itu 1st time ak bwad ntuk org yg ak sayang . Sebelum sebelum ney pun ak tak pernah surprise kan sesape . Even ex ak sniri . ini Pertama kali dalam hidup ak . Menggigil satu badan . Berkali kali ak bgtawu dgn si kawan . Ape pasal ak rasa mcm tu ~ haishhhh !!


Dalam jam 11.50 , si kazen ak sampai kat sec 7 . Kitorang terus gerak ke kedai makan tu . Lebih kurang 3 minit dari rumah ak . 


Dgr dj umumkan ucapan Selamat Hari Lahir ntuk si Lebah , lutut ak begoyang mcm nak tercabut . hahaha ~ awat wey . ntah laa . tak tawu kenapa . 


Nyalakan lilin . Time tu jugaklah angin nak sepoi sepoi bahasa kan . hihi ~ Ak rasa angin tu dtg dari lutut ak yg dok bergoyang kuat tu . kikik ~


Dari jauh , kelihatan kusyuk si lebah menyembang dgn si abg . 

Tup tup , ak dah ada kat sebelah dia . hihi ~

Happy Bufday bie !! 


Tercengang seketika . dan ak terus mencangkung kat sebelah si lebah . Sbb nye , rasa mcm dah nak rebah . Kaki dah rasa mcm tak jejak bumi . Menggigil teruk . hahahahaha ~


Ditiup nye lilin . Dipotong nye kek . Dan makan .


Sorryyyyy , bukan niat nak kenakan kamu . Cume nak celebrate bufday kamu . hihi ~


minum minum . borak borak . Si lebah bawa 2 buah lagu . Then , masing masing dah mengantuk . Memandangkan esok nak keje , pukul 2 suku kitorang dekat rumah . 


Si kawan tdo dgn ak . Si kazen balik Banting ~ 

ntuk semua yg dah banyak bantu ak . Especially Abg Zaen , Kak Aza , Ain , Na , Ami , Haikal , Adik abg Zaen *Tak tawu nama  :)  ~ Terima Kasih banyak banyak semua . I really appreciate it ~


ntuk kamu , 
SELAMAT HARI LAHIR TAYUNK . 
SEMOGA PANJANG UMO DAN DIMURAHKAN REZKI . 
BERJAYA DALAM APE JUA BIDANG . 





notatapakkaki : Alhamdulillah , ape yg ak rancang berjaya jugak ak bwad even tak lah sehebat mana . hihi ~


No comments:

Post a Comment

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz