Uiiikkkksssss :)


hye hye hye ! hoiiii ! Assalamualaikum . . . haaa . . .  lamanya tak mencarut kat belog neyh . berabad jugak kan . hihi ~ Mesti rindu ak kan . muehehe ~

Memandangkan system tenga down , keja tak bole bwad . Fon samsung masuk wad . Mmg ak bosan lah wey . Mulut pun mula ah nak mengunyah itu ini . Tambah pulak kacang soya tenga dok femes kat dalam office ney skg . Sorang sebalang punya dok ada ~ including me for sure . hihi  +___+

luka pipi weyh punya dok bagi lumat kacang soya tu . makan sampai tergigit . loQlaQ owh !


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ak skrg adalah wanita terhebad . owh takmau lah wanita . mcm tua . tak lah tua sgt lagi . hihi ~ Means , ak kena jadik ala ala org bekerjaya . apa ak cakap ney . hehe ~


Rabu lepas . Ak urgent . G settlekan kakak punya dokumen di sebelah ptg . Dan ke LCCT . hantar lebah . Sebolehnya ak takmau hantar dia . Bukan sbb apa . Naty ak sedih . Dah tu , kalo ak hantar dia , confirm lah time balik ak ada dgn kakak dia jea . Even selalu jumpe dgn kakak dia . ak tetap maluuuu . . . Dia ney pulak style balik kg tak rety nak sat . Paling sat pun mau 2 minggu .


Skrg pun dok ada kat kg lagi . almost 2 weeks ! herrrr . . . asal ak call jea ade kat pekan . asal ak call jea ade dalam keta baru balik dr pekan . asal ak call jea otw nak pegy pekan .

Ak tak tawu lah mcm mn keadaan pekan tu . Sbb ak sniri tak penah menapak lagi kat negeri di bawah bayu tu ~ hurm +___+


Yang dia pulak , asal dia call ak tdo . asal dia call ak mamai . asal dia call ak sniri tak tawu ape ak cakap . huhu ~

Dalam masa dia kat kg . Semua benda kene bwad sniri . Sampai ada satu tahap tu , ak dah down . Ak menanges sbb ak rasa tak mampu nak hadap sorang sorang ~ Sbb sebelum ney , dia banyak tolong ak settlekan itu ini . Ak bagai tuan puteri yg dihantar n dijemput keja . Tapi skg , nak p mana pun ak sniri kena hadap . Even jalan jemmed sempit tak bole nak mencelah mcm lebah buat , ak TERPAKSA tunggu belakang bontot keta org . huwaaa . . ape pun jadik , ak kene kuat . 



Dalam masa ini jugak , kami ke Sunway . Berdua . Ak dgn si kakak . 2 kali kami ke sana . dan dua dua kalinya sesat . see ! bukan nye 1st time menghala ke situ . tapi dah beriban kali nya . masa ney , kene laa ringan ringan kan mulut tanya org . celikkan mata seluas mungkin membaca signboard . hihi ~


* " apa khabar kau ? makan suda ? ak pegy kL nanty . "

anak buah beliau . sgt janggal bila beliau ber AKU KAU dgn ak sbb beliau jauh lebih muda dr ak . maka , ak pun dah tergagap nak menjawab . terkeluaQ jugak " hang " ~ cubaan pertama . mungkin mereka dah terbiasa . hihi ~


Sbb nye , dgn lebah pun ak dah pesan awal awal kalo ikut ak ke kampung , jgn gunakan " AKU " :) ~ kurang sopan di situ . LAEN NEGERI LAEN BAHASA LAEN CARA LAEN BUDAYA ...


Allah jauhkan jarak kita , dan dari itu Allah datangkan rindu yg sgt menyengat . 
CINTA , 
I MISS YOU SAYANG
:'(

4 comments:

  1. amboi .. muda ye ..?? hehe .. btw, u so friendly la sis. like ur writing on ur blog.:)

    ReplyDelete
  2. bagusnyaa rapat dengan kakak si dia... boleh buat kawan kan kan... kalau ena la, mati akai tak tahu nak sembang apa kalau hangout dengan kakak tunang ena

    ReplyDelete
  3. @nur fatihatuz zahra : hee ~ muda laa ...hihi .. sekali sekala perasan kejap :)

    ReplyDelete
  4. @ainaa : tu pun mati jugak ena . sepatah dia tanya sepatah laa akak jawab . hihi :)

    ReplyDelete

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz