HAPPY BUFDAY SEPT - DEC :)

Brrrr . Assalamualaikum . Lama nak mak tak hapdet belog ni . hiks ! malasssssss melanda landa . Tanpa ada secebis pun kerajinan . Skrg baru ada sekelumit  :)


Itu pun sbb ade event . Tringin nak share . Mana tahu nati dah tua tua bole jugak tunjuk dekat cucu cicit . hee ~


Lets begin . EEA . Employee Engagement Activities . 4 kali setahun . Unit aku , Billing Resolution jadik host untuk kali ni . So , setiap staff kene amek sorang satu kerja . Dengan bertemakan WESTERN , tangan di angkat laju laju untuk in charge bab drinking . Kiranya tugas hat paling senang lah kan  :)

Takmau lah aku nak berspageti bermacaroni bagai . Kang jadik benda laen . hihi ~ Lesen memasak saya masih di tahap L :P ~ lalalalalalala . . .

Diorang pun mcm okay jea kan . Assistant aku , si lelaki tu . 2 jenis aer yg kena bancuh . HOT and SEJUK +____+


Pada mulanya , kitorang meeting and akan proceed pada 9hb . Tapi , both of my bossss ade concall . Postponed to 12hb . Sbb nye 11hb  , Selangor-ian cuti . Btw , Happy Bufday Sultan Selangor  :)


So , awal awal pagi tu dah masing masing bz . Preparing itu dan ini . Konon konon nak happy happy lah kan . Penutup 2013 . * lambai lambai tangan 2014  :)


Office macam sunyi . Sbb nye ramai pulak yg cuti . Cuti sekolah kan . Anak sunat lah . Pegi jenjalan lah . Pegi situ lah . Pegi sini lah . hihi ~ So , sape yg tak datang tu mmg rugi lah . Temonyeh monyeh nye makan . Dari pakai belt , sampai kena tanggalkan . hihi ~


Yg best nye , sampai bole tapau . Banyak pulak tu . Rezeki bebudak rumah aku kan . Nah tgk gambar aku . Tang mana ada camera tang situ ade aku . hihi ~



Happy bufday September sampai December . Sedap kek tu . 
sedap tersangat sangat  :)



betapa khusyuknye aku . muahaha ~


haa . ni bos aku hat paling sempoi .
:)
Peace mau ada .


sedap kau . abesss .
hingga ke titisan yg terakhir  :P


ini hadiah setelah aku berpenat lelah menjentik buah carom .
Saguhati jea pun . HAHA ~
*terasa diriku begitu kerdil di celahan mereka .
:P


si kakak . EX billing resolution .
bila masa dia tembak aku pun tak sedar dah . Punya semangat nak amek gambar .
hiks !


time to eat . 
beratur ye anak anak . Sambil tu angkat peace dulu .
hihi ~


auummmmm ~!!!
:)

Big boss kata :


 " Nikah la dgn orang yang kite berkenan , walaupun orang lain tak suka . 
Yang nak nikah , nak pakai , kite sendiri . Bukan orang lain . "



-Ustaz Azhar Idrus-





sabtuDANahad ~

Assalamualaikum everyone . Alhamdulillah . Masih bernafas di bumi Allah . Lazy Monday . aiiissshhhhh . rasa nak tdo lagi ~


Asal asyik ngantok jea eh . Dari petang semalam aku asyik tdo tdo tdo dan tdo jea . hiks !


Minggu terakhir di bulan November . Kejap jea masa begerak . Dah 3kali sabtu aku keje . Ye lah . Sanggup lagi keje daripada duduk ruma yg bosannye tak dapat aku habaQ . ngee ~


When school holidays was began , maka dgn itu . keje den akan jadik bertingkek tingkek . Kepada anak anak sekalian , jgn dok main fon rumah tu sesangat ah . Penat kakchik ni nak hadap complaint . Asyik deny making calls . Abes , tuan tuan dan puan puan ade bela hantu eh ? Hantu ke yg making calls tu ? aduyaiii ~~


But , sabtu minggu lalu . Aku amek 2 jam OT . 8 pagi ke 10 pagi .


After that , kitorang ke Rawang . Berlapan . Bersama sama officemates . Attending knury . Juga kakak office yg kawen . Thousand congrat kakak !! Semoga bahagia hingga ke Jannah  ^___________^



Bergerak dgn dua buah kereta . Si kakak dan si kawan menjadi hincik drivernye ~ Empat di sana dan 4 di sini . Arround 10.40 dari office . Pusing pusing . Round round . SESAT SESAT . 2 jam jugak ah sampai . Misi untuk tambah nasik 3x bermula tp tak berjaya . hiks !


Lapar jgn tanya . mmg waktunya untuk serang makanan . 12lebih , safely arrived dan bismillah . Makan dulu wey . Lepas makan baru cari tuan rumah . haiissshhhh !! teruk bebenor  +____+


Pastu pastu pastu bermula lah adegan gambar bergambar . Naaahhhhh ~~~!! Tak banyak pun , hanya beberapa cubit yg sempat  :)


Plan , time balik tu nak singgah Tasik Biru . Kata kakak , itu tasik tempat dia dating dulu dulu . Tapi cari jalan tak jumpa . GPS pun dah tanak kawan dgn kitorang . So , decided ntu terus balik jea .

Ehem ! makan kenyang kan . Ekon pulak duk hembuih depan hidung . harhar . Mmg Qudui ah mata ni . Jadik ular sawa . Tup tup dah sampai office . hiks ! Balik ruma , pick up haousemates . Pegi sec 17 . Cikgu ni dah cuti sekolah kan . Balik kampung ah dia . Menghala ke sec 2 . Cari ABC  ~

... HARI AHAD ADALAH HARI QADA TDO ...
:)

Mencari POSITIF bagi sesuatu yang NEGATIF

Sesungguhnya kita patut BERSYUKUR . . .



1. utk suami / isteri yg tidur berdengkur di waktu malam , krn beliau tidur disisi kita bukan dengan orang lain .

2. utk anak / adik perempuan kita yg mengomel apabila mencuci pinggan , krn itu bermakna dia berada di rumah , bukan di jalanan berpeleseran .

3. utk cukai pendapatan yg kita kena bayar , krn itu bermakna kita masih mempunyai pekerjaan.

4. utk pakaian kita yang dah tak muat , krn itu bermakna kita cukup makan .

5. utk lantai yg perlu dimop , tingkap yg perlu dilap dan rumah yg perlu dikemas , krn itu bermakna kita mempunyai tempat tinggal .

6. utk bunyi bising jiran² , krn itu bermakna kita masih lagi boleh mendengar .

7. utk timbunan pakaian yg perlu dicuci / digosok krn itu bermakna kita ada pakaian untuk dipakai .

8. utk keletihan / kesakitan otot selepas seharian bekerja , krn itu bermakna kita masih berupaya utk kerja kuat .

9. utk tempat letak kereta yg jauh drpd lift , krn itu bermakna kita masih berupaya utk berjalan .

10. utk jam loceng yg berdering pd waktu pagi , krn itu bermakna kita masih hidup untuk meneruskan hari tersebut . . .


AND FINALLY . . . . . for received this personal and meaningful entry because it means you have friends who are thinking of you . . .

" Jika tak dapat / ada apa yang kita suka , belajarlah menyukai apa yang kita dapat / ada . . . dan bersyukurlah kerana sesugguhnya kita tidak miskin / fakir dari segala galanya "



. K . I . T . A .

Sejak kita bersama lamanya
Ada tawa ada duka
Namun kita tetap mencuba
Dan kita masih sama sama ~


Sejak kita kenal jiwa
Kita kongsi cerita
Saling hulur bahu telinga
Kita sabar tempuhinya ~


Sejak kita merasa cerita
Jatuh bangun hadap berdua
Hanya yg mahu adalah cuma
Dampinglah aku untuk selamanya ~


Kata DIA ,
Kalau AKU hulur bahagia itu . Tak ada tangan yg dapat menghalangnya .


mengenang kembali ~


Ya Allah .. ak dapat emel ney ak tringat time adik ak saket teruk dulu . tak penah ak tgk abah menanges . tapi , time adik ak tengah teruk ak nampak abah menanges .

Let me share with all of u ~

Dulu , hidup ak 1 family di duga oleh Yang Maha Esa . time ney adik ak umo 2 tahun ~ ak umo 9 tahun ~ 1 hari adik ak muntah muntah . maken lama maken teruk adik muntah . mak ingat hanya muntah muntah biasa . tp lama kelamaan adik jadik semakin lemah dan longlai . mak and abah decided bawak adik pegy clinic * ak lupa clinic apa . tp area nibong tebal . lepas balek dr clinic tu . mak bg adik mkn ubat . tp ubat tu mcm tak bg kesan pape . mak dgn abah bawak lg adik jumpa dokter . kali ney ke Hospital Sg Bakap . kali ney dokter cakap adik kene cacing . lepas dokter bg ubat cacing , mak suap adik . pon tak bg kesan pape jugak . kali ke 3 mak bawak adik pegy clinic * Clinic Suri kat taman berjaya ~ kat clinic tu , dokter pompuan tu cakap , tekanan darah adik rendah dan lemah sgt sgt . dokter cakap lg , minta bawak adik pegy hospital sg bakap semula .

dgn surat yg dokter dr clinic suri tu bg , pihak hospital sg bakap terus ready ambulan . adik terus dihantar ke Hospital seberang jaya . 3 hari adik warded . keadaan adik still lemah . mlm ke 3 tu , hospital seberang jaya pulak sediakan ambulan . dalam masa 3 jam , mak abah and adik sampai PPUM . yg dulu dikenali sbg nama apa ak lupa .

kat PPUM , adik di ward kanak kanak biasa . wire jgn tanya laa . mrata alam ada wire kat badan adik . time tu ak kakak n abg , ada kat kg . abg dgn kakak yg jaga ak time tu . tok sebelah mak dgn abah sama sama membantu ~ abah time tu dah jd tak tentu arah . tdo pon kat corridor hospital sbb tak sanggup nak tinggal mak sorang sorang jaga adik . nak jaga 2 org , tak dibenarkan . keja abah pon dah ntah ke mana . keadaan adik time tu mmg dah critical . 1 mlm , dpt call dr mak . adik dimasukkan ke ICU . mak cakap jugak , adik dah takda harapan . mlm tu jugak dua dua tok ak pegy kL . sediiihhhhh sgt ak time tu .

time mak abah and adik kat PPUM , nak dekat raya . bayangkan ak puasa tanpa mak dgn abah . harapkan abg dgn kakak jea . n sedara mara terdekat . sbb time ney , abah bgtawu , adik nak kena operate sumsum tulang . mcm mn ak taktau laa . ak pon tak bapa nak rety sgt time tu .

lepas raya , ak abg n kakak , pegy kL . nak jmpa mak abah and adik . betapa teruknya keaddan adik time tu , sorang mak sedara ak sampai pengsan tgk keadaan adik . ak tawu mak dgn abah mesty tak susah haty dgn keadaan adik . tp mak dgn abah kuatkan haty .

dalam 3 4 bulan lepas tu , adik mcm beransur pulih . adik dipindahkan ke hospital Besar Pulau Pinang . lama jugak kat situ . n lagi tambah susah haty abah bila dapat tawu abah dah kena buang kerja . sejak dr tu , abah amek keputusan nak jual kuih keliling kampung . ye , abah ak jual kuih . mak ak yg bwad . seawal 3 pg mak ak bangun . sbbnya , nak bayar rawatan adik , sekolahkan ak kakak n abg . seawal umo darjah 4 ak dah pandai bwad cucur keria . kuey gelang  :) ~ sbb slalu tlg mak ak . .


lepas 2 3 bulan , mak abah dgn adik kena pegy semula PPUM . adik diserang skali lg . kali ney , adik ditempatkan di ward special . Means , ward tu tak bole bercampur dgn org laen . hanya mak ak saja yg bole masuk . itu pon kena pakai pakaian khas yg disediakan oleh pihak PPUM .

skali lg ak tinggal dgn kakak n abg . n 1 hari tu . dpt call , yg ak abg n kakak kena pegy PPUM ntuk cek darah . darah sapa yg sama dgn adik , dia yg akan derma pd adik . ak budak budak time tu . confirm laa ak tanak . dah tua mcm ney pon ak tanak . ak takut jarum :)


bila da dpt keputusan darah sapa yg sama . rupa rupanya darah ak . so , ak lah yg kena derma ntuk adik . tp mak dgn abah lgsg tak cakap dekat ak . yg ak tawu ....


hari tu ak pegy PPUM . mak cakap ak kena duduk ward . mmg ak rasa mcm nak marah semua org . tp ak diam . dokter suro ak tukar baju . pakai yg kaler hijau tu . time tu , tok sebelah mak yg jaga ak . sbb ward ak dgn adik asing asing . bila kat dlm ward tu , dokter dtg . bwak segala jarum bagai . dia nak cucuk ak . mmg mendapat laa dokter tu . kena maki free dgn ak ~ ak demam time tu . sbb apa ? sbb terlalu takut . esok pg pg , mak dtg kat ak . mak ajak ak pegy mandy . lepas mandy , ak tak bole mkn . sbb dokter suro puasa . mmg ak time tu mood langsung tak elok . keja nak maki org jaa . dlm jam 9pg , ak nampak nurse dgn org org dia dtg ke arah ak dgn sorong 1 katey . time tu baru mak dgn abah cakap kat ak apa tujuan sebenar ak kena duduk ward . rupa rupanya , ak kena bwad pemindahan darah dgn adik . menangesnya ak time tu jgn tanya mcm mn . tgn abah ak genggam erat . **berjurai aer mata remind kisah ney . ak nanges kat abah " adik nak balek , adik takmau dok sini " abah ak cakap " ye lepas ney adik bole balek . sabar sat jaa " sedih wey sedih . :'( masa ney , depa tenga sorong ak hat dok meraung raung atas katey tu ke dewan bedah . dokter bubuh kat ak hat tutup kepala hat guna time nak mandy tu . ak cabut buang . mmg dokter dpt maki free lg time tu . lepas tu ak tak sedar apa dahhhhh ...


pukul 2 lebih ak sedar . mulut dgn idung ada bnda hat org sesak nafas tu . naseb baek umo ak panjang . ak sedar dr operation tu ~

ak cr mana mak dgn abah . dok sat abah dtg . mak jaga adik . time tu ak lemah lg . mcm dok atas angin . n ak rasa pinggang ak saket sgt sgt . then , dokter dgn abah sorong ak p ward yg td balek . bongok kan dokter tu suro ak bangun sniri . pindah dr katey yg depa sorong tu ke katey ward tu . saket jgn tanya laa . qeyau lagi ak time tu .. ak cakap kat abah ak lapar . sbb sblum tu kan ak kena puasa . ak cakap dgn abah ak nak mkn roty canai . dan dan tu jugak abah p cari . bila dah ada depan mata roty canai tu . mkn nya tak bnyak mn . yelaa org saket mana lalu mkn  :)  esok pagy pagy , dokter dtg lg kat ward ak . dokter mintak abah bawak ak pegy jalan2 . sbb takut lumpuh . dgn saketnya , ak kuatkan haty , berjalan jugak . skali lagy ak cakap dgn abah ak nak balek rumah n ak takmau dah dtg PPUM ney . abah cakap esok lusa adik bole balek dah .

ak balek p ward biasa , ak tgk adik terlantar atas katey . adik lg teruk dr ak . then bila balek kg , ak kena mkn kerang , kena mkn belut , kena mkn ubat . semua bnda yg ak tak suka . ak mc lama . exam ntah ke mana .

sekolah dapat tau , ak dermakan darah ak ntuk adik ak . cekgu anugerahkan ak Sijil Pelajar Paling Penyayang . ak simpan sampai skrg . :)

n skrg , dgn izin DIA , adik ak dah sihat . alhamdulillah . adik ak skrg dah umo 17 tahun . tp fizikal dia tak mcm manusia normal . means , adik tak brapa cekap sgt pergerakan dia . still kena pantau . kdg2 sorang sorang dia pon bole jatuh . n ak skrg , pon dah sihat . cuma ak tak bole angkat yg berat berat sgt , naty pinggang ak akan saket ~


** apa yg ak heran , ak tak bole nak rapat sgt dgn adik . ada jaa yg nak bergaduh .

ntuk semua yg dah bantu family ak , terima kasih banyak banyak .. hanya Allah yg akan balas kebaikan tu . n adik still lg kena bwad rawatan susulan dgn PPUM sampai skrg . bayangkan , dari umo adik 2 tahun sampai umo adik 17 tahun . mak abah still ulang dtg PPUM .


apa yg ak harap , ak dapat tlg family ak ntuk ringankan beban tanggungan mak dgn abah . ak SAYANG family ak . ak hanya ada 1 mak 1 abah 1 abg 1 kakak and 1 adik . i lurve them very much ~

ntuk kwn kwn kat  luar sana , syg lah family kita  :)  <3 p="">

Yang depan , bukan yang belakang :)

Sabtu again . Saat org laen masih golek golek ke kiri dan ke kanan . Tatkala mereka mereka yg masih berbungkus dgn selimut masing masing . Aku bangun segerakan subuh . Sambil menunggu beberapa ketika , aku segerakan dhuha . Alhamdulillah .


Macam biasa . Celik jea mata . Benda pertama yg akan buat , tgk handphone . Sambil ucap dalam hati , Alhamdulillah . umo aku masih panjang * cube amalkan , in shaa Allah akan terlaksana dgn sendirinya setiap hari  :)


Tuan bosz ke Johor pagi ini . Urusan kerja di sana . Semoga perjalanan awak selamat sayang . 2 hari beliau di sana .  Dan aku menyiapkan diri untuk ke office . Duduk rumah pun bosan . Memandangkan kerja masih ada , aku pilih untuk kerja ~


Sebelum bergerak , kerja kerja rumah aku selesaikan terlebih dahulu . Rupanya malam tadi aku tdo sorang . Roommate balik kg agaknya . Aku pk dia keluar . Nasib baik tak mimpi hantu . hiks !


Dalam bisikan doa ,
ada segaris nama .

Jika benar dia ,
permudahkan segalanya .
Jika bukan dia ,
luputkan lah dari ingatan 
 :)

aku updated sbb aku malas buat keje . .

Musim hujan sekarang . Sejuk sampai ke tulang . Hujan di luar . Di dalam ber ekon ekon lagi . Dan kadangkala nya mereka yg berlemak tebal , mang- ADD ON kan lagi kipas . Aduiii lahai . . .


Dah serupa kat Genting . Genting ? hiks ! sensitif nok . Iye ahh . Dah berbungkus bungkus mcm tepung bungkus dah kau . tadaaa ~!!


muahahaha ~ beku jari .

Awokkkk . Start dari hari Senin lalu , aku tdo awai kemaen . Sampai lah malam tadik . Lepas Isyak jea terus ghaib . Isyak kat cni around 8.15pm . Solat tepi katil . Bagi Salam kiri dan kanan . Berdoa . Lipat telekung dan terus loncat atas katil . hiks ! Lena sungguh bila hujan sepoi sepoi bahasa . haha ~


Tambahan pulak bila badan terasa agak letih . Membantu si kakak . Ke mana dia pergi , ke situ dia heret aku . Hiks ! kakak , kite hanya tolong ape yg kite mampu okayh ~!!!!   :)

Auuummmm !!!

Assalamualaikum . Mood hari ni , mengulat banyak . hiks !

Sabtu kite pulun OT . Sebabnye hari Isnin kite tak masuk office . Nah ! Ape ape kan suke inform last minute . Amboiii . Expert !!


Jumaat tu , tba tba kak shiera jerit .

" eh kecik , kau team war cry hari tu kan . naek naek naek skrg . bilik Anggerik "

Ternganga . Melopong .

Meeting at Bilik Anggerik . Lagi sejam setengah dah nak abes waktu keje . Briefing sepantas kilat . Isnin PERFORM !!!


Seawal pagi . Berkumpul dekat TM Seksyen 17 . Tak masuk office . Event start pukul 2.30 petang . Tapi , time pagi tu jea lah kitorang amek masa untuk berlatih kaw kaw punye . Longgar kepala lutut . Masa untuk lepaskan geram . harhar . Jerit sehabes mungkin .


Perlu guide untuk 600 org warga TM SELANGOR . hiks ! awesome kau ! Begegar hall tu .


Then , mendendangkan 3 buah lagu . Aijoo . mendendangkan tu . Tak bole belah .  haha . Ye ah .

- Negaraku .
- Kristal ( Lagu TM ).
- Gemuruh Suara versi TM .

Nak dijadikan cerita . Pada mulanya , kitorang akan perform lagu Gemuruh Suara versi yg dalam tv tu . Tiba tiba pulak , kena tukar ke versi TM . Semua mengaku siap siap yg kitorang hanya hafal lagu versi dalam tv . Versi TM tu takde dalam otak . hiks !



Berbekal beberapa minit masa yg ada , kelam kelibut buka YouTube . Hafal kau sampai lebam . Sape suro bgtau last minit kan . Laen kali , minggu depan baru bagitawu yeee . . . haishhh ~~~


Nasib baek ade screen kat atas stage tu . dapat lah jeling jeling sorang cket . Dengan nak ingat step lagi . Dengan lirik baru lagi . atototototo . . .


Tapi , , , ,  wa cakap congrat banyak banyak sbb kite berjaya perform yg terbaek  :)  ~ sure lepas ni kite kena invite lagi . Macam org yg sama jea . Macam takde org laen jea . Nah kita enjoy gambar  :)



ni teman kite . Mek Ganu . Dia sama saiz dgn kite . Cuma dia tinggi cket . cket jea . hiks !
btw , dia pengepit di sebelah hujung bahagian kiri  +___+




okbai.
:)

dah kenapa kau ?

Hye si kawan !

Tengs sbb selalu amek kesah pasal aku . Tengs sbb selalu buat aku happy . Tengs sbb selalu ajar aku . Tengs sbb selalu nasihat aku . Tengs sbb selalu risaukan aku . Tengs sbb hadir ntuk aku . Tengs sbb jadik kawan aku .

Tapi kenapa kau ?

Tidak sebising selalu . Tidak sejahat selalu . Tidak senakal selalu . Tidak secerewet selalu . Tidak sekecoh selalu . berdiam . berbisu . bersunyi . bersopan . BERUBAH .


--, eh kau ? tiang letrik mana renjatkan kau hari ini ? apa akukah yg penyebabnya kau terenjat serupa ini .


.. nah ! Jari kaki jari tangan aku hulur .  Office akan bergegar dek kerana kau selalu poking poking aku . Tapi hari ni kau dah macam pendaftar OKU baru . Diam tanpa kata .

" eh , tolong angkatkan aer kat belakang tu bole ? berat  ah " ~


" kejap kejap "  -,-


Aku ingat kau dah bisu weyh gemuk . Hiks ! btw , tolong mention aku , if aku ada toreh hati kau . chill ah ! Aku dah cakap , aku ada satu hati saja .

... kau kawan . kau tetap kawan aku sampai Izrail bertandang . Sabar , Allah akan hantarkan kau pendamping yg lebih hebat . Bukan aku , tapi dia  :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Penat . Hiks ! maen kejar kejar dengan budak kecik tu kat dalam office . Ekceli , dah 2 hari MR. ARROGANT ( Irham Aqif ) ni ikut ibu dia datang keje  :)


Aku jenis suke kan budak budak . At first , dia tanak kat orang . Nak ibu dia sorang jea . Aku umpan dengan ceklat NIPS . haha ! Accept . Terus jadik geng . Tak kesah laa aQif kan diorang cakap kite sama saiz pun . Janji bole hilangkan mengantok ni .

Cumeeeellllll oiihhhh * melting  :P


Se aktif aktif si aQif ni , aktif lagi anak anak buah aku . miss them  +___+

best !

hoiiii . . . huha huhi huha huhi . Sat ke sana sat ke sini . nah ! hadap ! Mata yg nak pejam pun kena gagahkan celik jugak . Aduiiii ~


Aku dahaga aer masak sejuk glup glup ada proses kondensasi kat luar gelas tu . Aiyooo anne , bila nak hantar stock kat dalam office ni . Mati kehausan dah kitorang ~

Udah laa ada 15 dan 20 hari tu . Apa aku nak jawab ni . HAHAHAHA ~ Sapa suro libatkan diri macam macam . Eh , biar lah . Ingat ada ke org nak bagi sport shoes free macam tu . Magaiii pulak tu ~ * lari tajuk . Okbai . sambung bwad keja ~

+___+

Assalamualaikum... 1st of all . Sorry . Semakin hari semakin malas nak update blog . Honestly , aku dah takdak nafsu dgn dunia blog sekarang -,-


jangan tanya aku kenapa . itu tindakan refleks .

Soal hati takdak orang bole buat keputusan . Melaenkan tuan punya badan . Tolong jangan paksa aku . Perasaan tu bukan macam kita jolok buah pelam bagi jatuh ke tanah . Tak semudah tu .


Aku tabik 15 kali kalo aku ney spesis nya senang nak sayang kat orang . Impossible . Thambi , kau sedar ke apa kau tengah buat tu ? Jangan aniaya hidup orang . Awas , Allah ada dengan aku . Jangan maen gila .


Wey balaci ,  Abah aku ada M16 . Aku tembak 5das mau ? jangan maen maen dengan aku .


notatapakkaki : kau jangan pk hati kau sorang jea . Cukup hanya aku dan Allah yg tawu . ALL , SALAM MAAL HIJRAH . buku lama tutup . buku baru buka . Doa aku bahagia sampai akhir nafas  +___+


MEETING DANG MAKANG :)

Assalamualaikum saudara dan mara . Saudari dan mari . Ouch ! Lama gilosh tak meng-update belog ini .


Sawang sudah membiak . * lompat lompat kais dgn penyapu lidi  :)


Semakin hari semakin malas ntuk berceloteh ~ HAHA .


3.57PM . Kau , sehari eden tak buat keje . Di awal pagi nya , ade meeting unit . Macam selalu , team dari Setapak akan turun ke Shah Alam .  Diorang punya turn untuk datang ke sini . So , next meeting . Kitorang pulak yang akan ke sana . Selang seli . Bagi Adil :)

Meeting 9.30AM . Totally Melayu jea kat unit aku tanpa ada secebis pun kaum laen , meeting start pukul 10.00AM . Janji Melayu * take note disitu ~


Habes meeting dalam pukul 11.30AM . Di akhir meeting tu bosz besar cakap .

" Semua org jgn balik lagi atau pegi mana mana , i nak ajak u all pegi lunch dekat Sec 3 "


Arrived at Tirai Ratus pukul 11.45 . Dekat jea dgn office . Panjang mejanya . Mahunye tak . 30 orang termasuk bosz besar dan bosz kechik  :)


Bosz order Nasik Briyani . Ayam dan Kambing . Disebabkan aku ney jenis tak makan bekbek , aku amek kokkok . hihi ~

Haa kau . Sepinggan macam 2 orang nak makan . Bismillahirrahmanirrahim . Murah rezeki Puan bosz ~



Macam biasa . Orang orang CSM memang giler camera . Pukul 1 masuk office balik . Masing masing menjadi ular sawa batik . Kekenyangan . Mata semakin mengecil . hihi ~ Paling best bila sistem pun macam faham keadaan mood kitorang .


Sehingga sekarang , menanti saat pulang . Kenyang sampai malam  :) ~ TERIMA KASIH Puan Bosz +___+

padaMUakuBERSERAH ~

Assalam  ~ Actually not feeling well . Demam . Suara cantik sangat ~ Sakit itu penghapus dosa kecil .


Urm . Dugaan mematangkan kita . Betullah kata orang . Semakin kita sayangkan seseorang tu , semakin kita diuji . Kuat dgn tak kuat . Sabar dgn tak sabar jea . Menanges jangan tanya lah berapa perigi kalo aer mata tu dapat takung ~


Pahit macam mana pun , telan lah perlahan lahan   :(


Sayang , Mungkin bagi org laen sayang ak pada kau hanya perkara biasa . Takpe , biar ak dgn Allah jea yg tawu .


Satu memory yg buat aer mata ak jatuh setiap kali ingatkan engkau . 


Mungkin engkau jodoh ak . Dugaan dtg bertalu talu . Satu demi satu . Namun , kita tetap tabah mengharunginya . Sehingga ada pihak yg tak senang hati dgn hubungan kita . Sanggup kenakan kita itu dan ini . Memberi harapan palsu . Yang akhirnya kita punya satu hubungan yg sgt bahagia hingga hari ini ~


Belajar dari kesilapan . Belajar dari pengalaman . Ak dan engkau masih diberi kesempatan untuk saling menyayangi . Even kita sering diduga olehNYA .


Percaya sayang , DOA senjata orang mukmin . Apa yg jadi , hikmah telah menyebelahi pihak kita . Kita dihina . Kita dicaci . Kita dihamun . Kita disindir . Kita ditipu . Dan diakhirnya kita punya apa yg kita mahukan . Kita punya apa yg kita impikan .


Apa yg penting ? Kerjasama ! Yes , Percaya pada Allah . Mengadulah pada Allah . Mintalah dengan Allah . In shaa Allah , DIA akan ada bersama hamba hambanya yg tak pernah lupakan dia , yg tak pernah duakan DIA , yg tak pernah syirikkan DIA .


Ya Allah , ak berterima kasih kepadaMU dgn hikmah yg telah Engkau berikan . Peluang pekerjaan yg sgt tinggi maknanya ~ Hubungan ak dan dia yg semakin damai . Rezeki yg tidak pernah putus * jgn pernah tinggalkan doa untuk ibu bapa untuk mendapat rezeki yg lebih berkat ~


Ya Allah , ak mengharapkan satu hubungan yg halal hingga ke Jannah . Satukan lah hati kami Ya Allah . Restuilah hubungan kami . Rahmati usia kami . Berikan kami petunjukMU . Bimbinglah kami ke jalan yg benar , jalan yg Engkau redhai . 


Dugaan mengajar ak erti sabar . Sabar dgn segala kata tomahan . Sabar dgn segala kata sindiran . Nak jadi penyabar bukan satu perkara yg mudah . Sangat sukar . Bertarung dgn pelbagai situasi . Apa yg jadi , hanya DIA yg tawu . Segala galanya ak serahkan pada DIA YG MAHA ESA ~


Dua tangan tak mampu untuk tutup banyak mulut . Oleh itu , ak pilih untuk diam ~ Cukup ntuk ak dan Tuhan tawu ~


Untuk dapat apa yg kita SUKA , kita perlu hadap , perlu telan , perlu harung dulu apa benda yg kita TAK SUKA . Takan kenal erti KEMANISAN kalo kita tak kenal apa itu PAHIT . PERCAYA LAH ! DENGAN APA YG JADIK , ADA HIKMAH DISEBALIKNYA ~


untuk engkau tuan BOSZ ak , thousand congrat with ur career right now . Satu tugas yg jauh lebih baek dr bidang yg ak pegang sekarang . Rezki Allah yg tentukan . Tak kira walau kita hanya punya PMR . Be a hardworking boss  :) .


Cinta yang ak punya bukan sekadar kata ~ Cintaku ini abadi untuk mu sayang .


notatapakkaki : tengs to all yg tak jemu support ak ntuk teruskan kehidupan yg mana mungkin telah jatuh sebelum ini .

WEEKENDaku :)

Sleepy Monday . Punya segan nak bangun mandi .

6.40 am . Ak org pertama yg celik mata . Ak jugak org pertama yg membasahi toilet . Senang cerita housemates laen still di buai mimpi .

Baju dah tersedia iron dari minggu lepas . Tertanya tanya si adik tu takde class ke . Selalu dia yg bangun dulu ~

Weekend yg sangat awesome ! brrrr . 

Sabtu pagi sampai petang . Layan tv . Atur cerita satu demi satu . Dalam masa yg sama , officemate ajak tgk bola . Selangor vs Singapore . Katanya ada 5 tiket free . So , ak pun angkut geng lah kan . hihi ~ Tak padan dgn dok beguling guling atas tilam sakit perut . Pergi jugak lahai ~


Kereta wira kepunyaan mama si tunang kazen . Berenam kami berhimpit malam tu . Pukul 8suku dari ruma ak . Ke ruma dba . Pick up dia . Nah kau ! macam sardin . Naseb baek lah kitorang semua kecik kecik .


Bertempat di Stadium Shah Alam . Menuju ke sana . Guna jalan hat tak jem . Ikut jalan nak ke office . Sampai around pukul 8.40 malam . Parking penuh dah . Tiket tang mana hala lagi sbb nya , kawan kepada si dba yg bagi tiket tu . So , berpecah . Diorang pegi cari parking . Ak , dba n nabeha mencari kawan dba n sorang lagi officemate yg pegi asing .


Orang makin lama makin ramai . Dalam ramai ramai tu , ramai jugak yg pakai baju merah . Brrrr ! susah weyh nak cam sorang sorang . Tapi selamat lah si kawan dba tu dapat jumpa . Yg officemate sorang lagi tu , tersesat ke pintu masuk A . Kitorang semua kat pintu masuk C . Naseb kau lah . Kan dah kena tgk sorang sorang . HAHA ~


Even ak anak jati Penang , tetap bersemangat memberi sokongan kepada negeri yg bertanding . Rasa puas gila bila tgk kat Stadium . Dah 2 tahun berturut turut ak tgk game Selangor vs Singapore kat stadium ney :) HAHA . Anak tiri Selangor ~ Naseb baek menang . Ada jugak Si Hafiz awan nano tu dtg . Ada jugak Jamal Abdillah . hurm !

Macam biasa , akan snap gambar beramai ramai . muahaha . Nah ! 






Pukul 11.40 jugak lah habesnye . Nak kuar pulak satu hal . Orang berpusu pusu . Tersepit celah ketiak org jea rasa . 


Erat dba genggam tgn ak . Ak pulak erat sebelah lagi genggam tgn nabeha . Berebut rebut semua manusia pakat nak balik . Kereta yg kitorang naek pulak , parking tgh tgh alam . So , nak tanak kena lah tunggu bagi org laen keluar dulu . Berasap jugak lah menunggu . HAHA . sapa suro nak p sangat kan . Amek lahhhh !!  

Jalan jammed oiii . Tersentap sentap jalan . Dah laa lapar . Ak dok tringat roti telur kat rumah dah time tu . Cheeeeuuuu , si Ami tunang si kazen singgah makan . Hurm . Tengs sbb belanja kitorang semua . Jasamu dikenang . 


Hantar dba , hantar kitorang . Pukul 2.30 jugak lah pejam . Naseb baek lah esoknya tak keja . Tapi tdo ak terkandas d tengah jalan .


" akak , tolong bukakan pintu kejap bole ? " 

Dah tak bole tdo . Amek bantal , amek spongebob amek selimut . Hadap tv . Atur cerita lagi .


Kejap kejap ak telelap depan tv tu . Tv tgk ak . So , senang cerita , dari ak celik mata , sampai ak pejam balik mata , ak telentang depan tv jea sehari . Bosan jgn tanya . Macam biasa , ak tgk muka hang , hang tgk muka ak . 

Penutup cerita , UMMI . tamat sudah cerita tu . Ok bai . Abes dah mencarut hari ney  :)

theLEMAUday ~

Owh kawan kawan . Assalamualaikum . Have a nice day ~

Nak habaQ ney . Keje den betingkek tingkek . Tapi den maleh nak buat . Nak habaQ lagi , dengan slumber mak bedah yo ahak ahak den datang keje pakai seluar jin pakai toncet . Haa ! Suka hati mak bedah jea kan . Nak ikutkan , hari Jumaat jea yg bole kawan dgn jin ney . Hari laen must be formal .


Lagi keja banyak lagi vitamin M dok mai . Segannya lahai . Lagi 2 hari kena keja ntuk minggu ney . Kalo keja still tak berkurang , hari sabtu mau dok hadap lagi lah aku naty ~ Segan segan macam ney , aku lagi rela jadi cikgu untuk mereka mereka . Si pakcik tu asyik tanya berapa kes dah dapat siapkan hari ney . Haiisssshhhh . . . jangan dok tanya lah . Banyak sangat . Nak bgtawu pun takut tekejut ~ 


HAHA ~ tak nampak ke aku punya dok ulat kat celah celah fail tinggi melangit ney . Lagi dok tanya ~ 


Hari ney night market depan rumah . Takde motif bgtawu . hikhikhik ~ Lebby koi gemuk . Dulu kecik cenggini jea . Skg , sampai achik kena pinjam adik punya akuarium ikan . Tu pun dah pandai maen panjat panjat dah Lebby ney ~ Babab baru tau . 



Raya Haji naty , Lebby kena raya dekat Shah Alam tau . Tak bole balik kg . Sbb nye , tuan Lebby ney pun naek bus . Kang dok begoncang dalam bus tu , telepas ke lantai jenuh menjerit . Aku harap berani bagi makan jea . Nak pegang aku sniri pun ketaQ dup dap dup dap ~ HAHA .



Eh ! sape tgk last episod Cinta Jannah malam td calet cket . Kite geng . hihi ~ Punya dok geram kat iklan berejam rejam pulak ~ Dan hari ney start cite baru . Macam biasa , mula mula tu takde melayan dan melangut sangat kat cite tu . Bila dah lama lama naty , baru nak jadik taksub . Maghrib jadik pukul 8.15 . Lagi 5 minit jea nak masuk Isyak . MasyaAllah ~


RINDU !!!

Aku mencuba lagi . Kalau dah rezeki takan ke mana . Berdoa dan tawakal . Janji Allah itu pasti ~

Aku mohon , jangan tuduh sebarangan tanpa ada usul periksa . Jangan fitnah org laen tanpa ada bukti yg kukuh ! Sesungguhnya fitnah itu lebih buruk dari membunuh . 


Biar hidup digodam dugaan setinggi langit , aku tabah mengharunginya ~ Aku hanya mampu berserah , berdoa dan memohon padaMU Ya Allah . Ya Allah andai aku tak mampu bahagiakan ibu bapaku , keluarga ku . Cukuplah sekadar aku tidak menyusahkan mereka . .  :'( 

In shaa Allah . . . kalau kita sentiasa berbuat baik . . . orang lain juga akan berbuat baik pada kita (^____^) amin . . . Ya Allah , kuatkan lah aku untuk menempuh segala cabaranMU . . Aku tahu Ya Allah , sesungguhnya doa orang yang teraniaya akan dimakbulkan olehMU .



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku rindu . Rindu mereka bertiga . Rindu keletah setiap sorang . Rindu yg buat air mata aku jatuh bila teringat akan mereka . Rindu yang buat aku tak boleh tengok iklan UNITAR di tv. Rindu yang amat sangat ~ Rindu nak angkut ketiga tiga orang tu naek moto bawa pegi kedai dalam kampung . Aku harap mereka bertiga juga tak lupa aku .  

Pada yg sulong , Selamat Hari Lahir kesayangan achik . Semakin hari semakin meningkat jumlah number . 


notatapakkaki : esok aku keja . Lusa kena pegi Ibu Sawat TM Kota Kemuning . 
Gotong royong pulak dah ~

THREEinONE

Hye , Assalamualaikum ~
Minggu yg agak bzBZbz . Bukan agak lagi . Sememangnya bz .

Seperti selalu , kalo cuty banyak hari , keja pun akan jadi banyak . Sebabnye , keja hanya diberikan pada setiap hari waktu bekerja . Selasa 5 kes , Rabu 4 kes , Khamis 4 kes . Kes minggu lepas pun belum settle lagi . Dah masuk lagi kes baru . Ape bole buat kan . Nama pun keja , so hadap jea lah sampai lebam .


Alhamdulillah . Ade hikmah di sebalik ape yg jadik . Berkat kesabaran , akan ada hasilnya . Biar org kutuk kita . Biar org hina kita . Biar org tuduh kita . Biar org anggap kita macam macam . Kita ada Allah . Dia yg akan tentukan semua tu .

Segala kata tomahan mendatangkan pahala pada kita . Mulut org kita tak bole tutup . Biar lah org nak bash kita sekejam mana pun . Biar , biar dan biar .  Terima dgn hati yg rela even hati ini hanya Allah yg tawu peritnya menahan  +___+

Permulaan sabar itu adalah pahit , Siapa yg tak rasa pahitnya takan kenal erti kemanisan . Kalo kita buat satu satu benda tu dengan diri yg betul betul ikhlas , nescaya ganjaran yg kita akan terima jugak akan setanding dengan apa yg kita dah usahakan . In shaa Allah ~ Berkat doa di setiap 5 waktu dimakbulkan olehNYA . Alhamdulillah Ya Allah . Ak sgt bersyukur . 



“Sungguh, Aku benar-benar mengadu akan susah dan sedihku hanya kepada Allah..” (Surah Yusuf: 86)

-----------------------------------------------------------------------------

Malam semalam surprise kan bufday si adik budak bilik ak tu . Kitorang satu ruma kenakan dia kau kau punya . Main character nya dah tentu tentu lah ak . Jenuh belakon aih . Ak belakon ak sniri nak tegelak . HAHA ~ Rosak pintu bilik ak weyh ~ Buatnya owner rumah tu tanye , mati nak menjawab . Haiyakkk ~~ Haa , dan lepas tu , penat jugak lah nak mengemas balik . Reti buat reti kemas laa kan . harhar . For u adik , SELAMAT HARI LAHIR yg ke 22  +____+


Tapi sayang , gambar takde . Kelam kabut gatal sgt nak surprise bagai . HAHA ~ 

----------------------------------------------------------------------------

Dan satu lagi , Tahniah banyak banyak untuk rakan Blogger , Ainaa Roseberry sbb dapat masuk paper . Untung lah untung lah . hihi ~ Congrat dear . Untung lah org comel dapat masuk paper . Satu satu nya rakan blogger ak yg kerap tinggalkan jejak langkahnya setiap kali blogwalking di blog burok ak ney haa . Btw , terima kasih ye dik . Sudi jugak singgah . hihi ~ Kalo korang nak terjah blog dia yg omey omey mcm tuan empunya bole Click AINAA ROSEBERRY ney  :)


Curik kejap gambar awoookkkk . .
Comel benor org nye ~ Muda muda dah dapat masuk paper . hikhik ~ 
Tumpang gembira  :) ~ Ce tgk follower dia , berapa ribu punya ada .
 Sepanjang ak follow blog dia , yg ak tawu , dia ney selalu makan . 
HAHA . Asal ade gambar jea , mesti gambar makan . 
Kalo tak dekat blog , mesti ade dekat FB . HAHA ~ 


Ekceli kitorang tak kenal pun . Tak pernah face to face . Just borak borak by laman sosial jea . Tapi dari situ , ak dah dapat tawu yg si adik manis ney talkative orangnya . Ak pulak yg nak malu . Hurmm . Malu . Sangat malu . Hari tu , si adik manis ney ade create event untuk semua rakan blogger . Semua dijemput termasuklah ak . Pk banyak kali wey . Nak pegi ke tanak . Nak pegi ke tanak . At last , ak tak pegi pun . Padahal dekat jea dengan rumah yg ak menyewa tu . Sebabnye ak malu lah . Nanti lah , next time kalo ade rezki . hihi ~ bila tu ? Jeng jeng jeng  :)

Just wait and see ~

---------------------------------------------------------------------------

Ehem . panjang berjela entry kali ney . 3 cerita sekali gus . k lah . Got to go . Niat hati ingin menggenggam segulung ijazah . Doakan ak kayh ~ 

HURT :'(

Ada masa hidupku dalam keadaan tertekan , mengaburi segala pedoman . KepadaMU akan aku mengadu . Untuk mencari bimbingan dariMU  :'( ~ Ku serahkan takdir di tanganMU Ya Allah . Demi mengukir seluruh perjalananku . 


Aku hanya seorang hambaMU yg kerdil dan hina . Tak lari dari kesilapan . Namun aku juga punya hak yg mutlak demi diri sendiri . DemiMU aku tempuhi segala dugaan dan cabaran  :'( ~ Allah Allah Allah Ya Allah . 


Dalam aku kehilanganmu , aku temui iman . Namun kau tetap berada di hati , Tuhanku tetap disisi ~


Walaupun tak dikurniakan kemasyuran , walaupun tak dilimpah segala kemewahan . Hatiku tetap akan memuji namaMU selalu YA RABBI . Ku tabah menerimanya .

Walaupun aku tak di beri kemakmuran , Walaupun ujian hidup seringkali melanda , 
Akan ku memanjangkan kesabaran ini . Aku kan tetap syukur padaMU ilahi . Kerana masih mengurniakan nafas ini . Alhamdulillah aku masih kuat mengharungi tapak demi tapak .


Engkau di hati selalu memberikan aku petunjuk . Apabila pemandanganku samar dan kabur , dan biarpun hidup digoda ujian dan pancaroba dunia . Aku yakin . Aku jamin . Pasti ada hikmah di akhirnya ~ Aku hanya mampu bersabar dan berdoa kepadaMU .


Kehidupan ini dipenuhi dengan seribu macam kemanisan tetapi untuk mencapainya perlu seribu macam pengorbanan . Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya puluhan kali ganda . Engkau Maha Segalanya Ya Allah ~ Aku mohon Engkau makbulkan segala permintaan dariku yg tidak pernah kenal erti jemu MENGADU DENGANMU . I miss my OLD LIFE with my beloved family n heart . 

Guys , i really miss all of you there ~ Dear , i miss you badly  :'(  ~




.. 9913 ..

Ingat ke dgn tarikh keramat hari ini sayang ? 9911 ~ a meaningful date for me n u ! n now ! di 2013 kita ~ mampukah kita untuk hadapinya dengan tenang . Tanpa ada perbalahan iri hati . Namamu sentiasa ada di setiap 5 waktuku . Dan akan terus ada . mmg takan mudah bagiku untuk ak lupakan segala gala nya ~


Setinggi langit yang terbentang .
Tingginya lagi hasratku ini ~
Biar nanti menimpa diri .
Aku sakit pertaruh hati ~
:'(

Rindu hati rindu suaramu ~
Bicaramu selalu di ingatan .
Tak tahan hati ku menanggung .
Rindu aku rindu pada mu  ~
Tak mudah untuk kita pertaruh .
:'(


Kau masih berdiri .
Kita masih di sini ~
Kau teman sehati ,
Kita teman SEJATI .
Tunjukkan pada dunia ,
ERTI SAHABAT ~


Kau adalah tempat aku memberi kisah hidupku ,
Setialah sehingga abadi cinta ini sayang ~
andainya hatimu seperti hatiku  :'(
Pertemukan kami di SYURGAMU . . .


Andai dia jodohku , dekatilah hubungan kami .
Andai dia bakal suamiku , restuilah cinta kami .
Andai dia bakal imamku , rahmatilah kasih sayang kami .
Andai dia bakal bapa kpd anak-anakku , bimbinglah kami ke jalanMu .


Ya Allah , segalanya aku serahkan kepadaMU .
Ya Allah , betapa lemah diri ini . berat ujian dariMU .
Ya allah , ampuni silap dan salah selama ini Ya Illahi .

Ya Allah , jika masih aku diberi kesempatan , izinkan aku untuk terus mencintai dirinya .
Ya Allah , hanya Engkau yg mengetahui segala isi hatiku , hanya kepadaMU aku memohon kekuatan .
Ya Allah , jika ku harus mati , pertemukan aku dengaMU .


dari jauh ,

HAPPY 2ND ANNIVERSARY  awak !!

n to my beloved dad ,

HAPPY BUFDAY ABAH !!! 

tadah tangan ...

~~ Ya Allah.. Tuhan yang Maha Penyayang. Berikan aku kekuatan dan ketabahan dalam mengharungi segala ujianMu ini, Ya Allah. Sesungguhnya aku sangat lemah tanpaMu. Aku tahu, setiap apa yang Kau takdirkan ini adalah yang terbaik untukku. Setiapnya pasti ada hikmahnya. Engkau sahaja yang mengetahui segala-galanya. Ya Allah, andainya ujian ini mampu mendekatkan aku kepadaMu, aku redha dan berikan aku perlindunganMu. Jangan pernah biarkan aku berpaling dariMu kerana kesusahan ini, Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepadaMu tempat aku mengadu, berserah segala-galanya. Ameen..



wordlessWEDNESDAY ~



Walau di mana saya berada , tetap akan mendapat posisi di paling hujuuuunnnnggggg   :) meQelit dak kasut kite ?


emel dari ketua kontijen . tunggguuuuu . . . . 

MERDEKA RAYA :) ~

Haluuuuu guys  :) ~

Tired Saturday . Wallaweh . Subuh terlajak tdo . Sedar sedar , nah pukul 9.40am . Itu pun tekejut vibrate dapat mesej from kak Wawa .

" kechik , mai laa umah dgn kak azah "

Baca baca then tdo cket lagi . hurm . Ape nak jadi kan . Pukul 10 bangun . Dengar housemate dah mandy . Fuh ! awal giler kot dia mandy . Selalu kalo hari cuty mcm ney mahunye nak zohor baru masing masing kelam kabut mandy . hihi ~


Ak bangun . Then menyelesaikan kaen baju yg seminggunye terbiar . Pakai pakai sumbat dalam raga . Dah nak muntah dah raga tu . Penuh melepu . Mahunya tak melepu . Minggu yg sangat bz . Selalunya ak akan cuci 2 kali dalam masa seminggu . Tapi minggu lepas langsung tak dan . Malam mcm siang , siang mcm malam weyh .

Pagi bangun g keje . Pukul 3pm balik . Rest , tdo kejap . Bangun Asar . Mandy n maghrib . Dah ke office semula . Pukul 11 suku kat ruma balik . Isyak then tdo ~ Sampai lah ke hari Jumaat dok atoQ jadual mcm tu .

Jumaat . Cerita hari Jumaat .

Meriah sangat rasa dgn hari Jumaat ney . hee . Pagi pagi lagi masing masing dah bz dekat office . Yang bestnye , pagi pagi dah kene paksa makan nasik impit . Pukul 10.30am , dah kali kedua kena hadap pulut kuning + rendang ayam . Pukul 1pm dah kene makan satay + kuah kacang . kena paksa makan okay . Sbb nye nak kena struggle ntuk Jamuan Hari Raya TM Shah Alam di sebelah petang nya :)


Segah perut . Naek turun naek turun ke bilik Anggerik . Deco bagi cantik cantik . Hias gerai . Gerai ? Haha . Setiap unit mesti ade 1 gerai . macam selalu . CSM akan jadik penjual satay . Sbb tu lah kene makan satay siap siap . Boss cakap , kalo kat gerai naty tak bole makan banyak banyak dah . So , CSM makan siap siap dan makan sampai kenyang . Kau , 7 cucuk kot ak bedai . HAHA ~



Hurm . tringat si kakak . Rasa mcm takde kawan bila si kakak dah pindah unit . Selalu dgn dia lah ak akan sibuk bergambar . Tapi ntuk tahun ney , dgn si kakak Yana n si mamat giler tu jea . muahaha .


2suku . Ak naek surau . Zohor . Aum ! kakak kat surau rupanya . Kan dah jadik 45minit duduk dalam surau tu haa . borak . Pukul 3pm kitorang ke Bilik Anggerik . Ramai dah berbaju raya .




Ekceli Majlis start pukul 3 hingga 6 petang . Memandangkan ak kena attand ntuk Kawad Perbarisan pada sebelah malam , pukul 4.30 ak gerak balik ruma .


Tetidooooo . Naseb baek sedar pukul 645 petang . Kalo tak , pakai ak kawad atas katil lah jawabnyeeee . . Kelam kabut asar . Mandy dan maghrib .


Cari slack hitam . cari pantera * jersi Harimau Malaya . cari kasut baru saya . Mintak saiz 4setengah , dapat saiz enam . ak ulang , DAPAT SAIZ ENAM . haha . dah tu , ak bedai kasut yg jantinanya ntuk lelaki . Sbb ak tawu , kalo ak pakai kasut perempuan , confirm confirm akan tepelanting atas kepala org sbb takde tali . Better amek yg bole ikat . besar pun besar lahhhh weyyy . . . berat pulak tu ~ haiyaakkkk !




Bermcdonald ak malam tu . Ada ak kecah ?

" pakai lah cepat kasut tu nak tgk cket mcm mana rupa "

nampak tak kekurangan asam dia di situ . kuanghajar kau gemuk . HAHA ~

" Budak skolah , hati hati pakai kasut mcd , kang tesangkut atas kepala pembawa bendera "

HAHA . baeklah . saya akan berwaspada  :)


Terpaksa mendoublekan stokin ak . Dah tu , suka suki ak jea bedai stokin cartoon . Sepatutnya kena pakai stokin hitam . Mane lah ak tawu * tu lah sape suro balik awal time rehearsal hari tu ~ tak penah dibuat orang . HAHA .



Macam tahun lepas . Ak akan berada di barisan paling depan di tengah tengah manusia manusia laen . hee ~ Nervous nak mampos .



Pukul 9.30pm kitorang dah berkumpul kat depan office . Datarannya dekat jea dgn office ak . so , takde lah jauh sgt kena jalan .

Di apit oleh Sekolah Menengah Methodist Perempuan Klang di bahagian depan . dan di belakangnya pulak , kontijen dari Politeknik Shah Alam . Belakang poli , kontijen POS . belakang POS , kontijen PKNS .

TM jea kot yg pakai jersi . Hat laen bukan maen dgn uniform cun melecun . Sian kami . Tapi semangat berpasukan tak penah pudar . Pesanan daripada Datuk Zaini , VP Selangor , Just enjoy your self .

Kami pun enjoy jea lah kan . Tapi disiplin tetap kami utamakan .

Pukul 10.30 barulah satu demi satu kotinjen begerak masuk . Berbekalkan semangat masing masing , kami lakukan sehabes baek .

Bila selesai aktiviti perbarisan , sempat kami tgk perbarisan Kawad Senyap dari TUDM . best ! sangat best ! Tahun kedua ak tgk secara depan bijik mata sniri tanpa ada kaca tv . HAHA . Tahun ney agak menarik . Sbb ade pertunjukan motor dari Army The Red Warrior . Macam macam aksi ade kau . Teruja bila perempuan yg beraksi malam tu . Berani giler kakak tu . Awesome !!!

Lebih kurang sejam diorang beraksi dgn mcm mcm gaya dok ada . Lepas tu barulah diikuti dengan ucapan Sultan Selangor . Nyanyi lagu merdeka . Lagu Selangor . Sungguh ak tak tawu langsung mcm mana lagu Selangor . SAYA ANAK JATI PENANG  :)

11.45pm , adalah masa yg ditunggu tunggu oleh semua kontijen termasuklah TM :) ~ Acara penyampaian Hadiah ntuk para pemenang .

Kategori Swasta atau GLC , tempat ketiga dimenangi oleh POS MALAYSIA . tempat kedua , dimenangi oleh * ak lupa sapa . dan tempat PERTAMA disandang oleh kontijen TELEKOM MALAYSIA BERHAD !!!!



Ya Allah , menjerit sekuat kuatnya . Lantak lah nak cakap ak badan kecik suara kuat pun . Lupa segala masalah yg ada kejap . Teperanjat Fazli tgk ak beperangai macam tu . hahaha . naseb kau lah !

" tak sia sia lah budak sekolah ney kena pakai baju besar kasut besar pun "

tiba tiba ada suara sumbang mencelah . kurangasam kau . Meriah giler bila semua kawan kawan dok bersorak kegembiraan .

hee . Tiba tiba jugak boss datang menghulur tangan beserta ucapan TAHNIAH !!! Ya Allah rasa macam tak percaya . hahaha ~ Hadiah bernilai 2K . confirm naty datuk buat jamuan lagi . hihi ~



Congrat ntuk semua . Even kita training last minit . Rezki berpihak pada kita . HAHA . hanya berbekalkan 3 kali training * kaw kaw jugak lah kena bancuh . dan 2 malam rehearsal . Kita dapat buat yg terbaek sekali gus menaekkan nama TELEKOM MALAYSIA pada malam tu .


weyyy , serius happy !! Dengan menjadi Johan pada tahun ney , memerlukan komitmen yg sangat tinggi ntuk tahun depan . Harap harap ade sponsor lebih cket . muahaha  :)

WORDLESS WEDNESDAY ~

NOBODY CAN REPLACE THEM IN MY HEART .


I LURVE THEM UNTIL MY LAST BREATH . 
 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz