Family kite dtg kL :D

jeles ke ? entry ak yg kedua ntuk hari ini . hee ~ senget . ahhh . ada ak kesah . mak kite datang . abah kite datang . adek kite datang . kakak kite datang . abg ipar kite datang . anak buah kite pon datang . hah !! mana abg dgn kakak ipar kite ? huh ! diorang tak datang pon ~

sgt buas budak kechik neyh . pantang nampak tangga . turun naek turun naek dia .
dah lari kemaen punya laju . penat penat .

neyh dalam ulat ( KTM ) . on the way dr kL sentral nak balek uma ak at Sec 7 .
kesian depa . penat lettew .
tuh laa org suro naek bus , nak jugak naek train .
kan dah seharian kat dalam train saja ~

maap ye kesayangan . kite dgn lebah terlewat cket pick up semua hari tu .
ulat kami naek tu kejap kejap stop . kejap kejap stop .
minyak abes kot :P

sampai jea kat uma . masuk masuk pintu uma .
abah dah cakap .
" fendy , tdoQ sini laa malam ney "


senyum lebar laa budak kechik tu . urm . abah abah .

" kedai kat mana dik ? nah fendy amek dwet ney p bli lauk nak mkn nasik "
awak , u see my abah ~
ak ada pon abah tetap nak suroh ang b weyh .


lepas mkn . settle solat semua org . masing masing ghaib .
letih . tdo sampai ke ptg .

.
.
.
.
.

pagi pagi ahad . turun kL kami .
abah abah abah . tengs sbb blanja baju raya .
:)

pancet dah mamat . carik susu .
capek kaki kaki dah ~
cakap nak jalan jalan . jalan lettew . bukan slalu .
:P

tuh mak dgn adek kami . adek kami 16 tahun dah tu .
tapi dia tak mcm org laen . saket teruk dia dulu .
tap skg , alhamdulillah . semakin sihat .

asyik gambar diorang jea kan .
haishh !! ak jugak tadek dalam gambar .

without me ~ hey laa abah .
muka garang nak maty . haha ~ tapi wa sayang abah wa .
+____+


p/s : jgn tanya org kenapa abah suro b save number b dalam fon abah . org pon tak tawu apa pasal . n alhamdulillah , mereka dah selamat sampai penang ~


An Evening With CSSO Selangor 2012

Selamat Hari Isnin ye . ehem . mood , baek kau baek . haishh !! hang punya pasal ak dah tak bole nak senyum senyum gelak gelak pagi neyh ~


urm . sgt seronok . ini macek .
teman baru gua . HAHA . sebaya ye kami . tehee ~ tapik dia mcm kakak .
:)
yepyep , if tak join joget tuh , meera takan kenal dia rapat rapat sendad sendad .
kan ain kan ? ehee +__+
even satu office , tp tak penah sembang pon . ahaa ~
tapik dia tak lama kat dlm office ney . muge muge dia trus akan keja dgn TM .
ehee . ain , ak doa ntuk kau ney .
blanja ak lunch naty ye :P


ouchh !! tesepit ak celah akak akak tuh .
ehee ~
tenga nerbes nak joget akceli . tapi sempat lagik senyum.
kikik .

cun tak denim kite pakai tuh . ahaa ~ kak sue , naty kite bagi balik ye . kite pinjam jea tuh . sbb tadek size bila order . huh !! mencik ! susah beno nak carik baju .


posing dulu sebelum turun . ehee ~
buang nerbes . letak sat dalam office :)

Saya Sayang LEBAH ♥


I’m sorry but i love you ,
I’m sorry if i miss you ♥ ♥ ~

YESS !!
imichyoubie ~

Sharing is Caring :)

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara, iaitu :


1. Sebelum khatam Al Qur'an.
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir.
3. Sebelum para muslim meredhai kamu.
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umrah....


"Bertanya Aisyah : "Ya Rasulullah.... Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?


"Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah :

- Al Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.
- Membaca selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat.
- Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredoi kamu.
-Dan,perbanyaklah bertasbih,bertahmid,bertahlil,bertakbir maka seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah"


Kalau rajin..Tolong sebarkan kisah ini kepada saudara Muslim yang lain. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati..

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz