KEJADIANdiAWALpagy +___+

Assalam ~ tenkiu makcik wifi sbb kasi kami satu rumah gune wifi makcik lg . even kami tak tawu sape empunya wifi ney . Tapi mlm tadi makcik bg kami pinjam kejap jea . pastu ilang . Then  , kemaen awal kami tdo malam tadi  :)


Pastu pastu pastu , dalam sedap sedap punye dok tdo . Lebah keje malam . Mcm biasa , dia akan col dalam jam 1pagy , 3.30 pagy ~ Jam 1 tu bole laa ak jawab lagy . Jam 3.30 tu . Ak dah hanyut dibuai mimpi . cewah ! Ayat tak bole belah ! HAHA ~



Ekceli nak crita , around jam 4.35am lebih kurang . Sbb ak sempat tgk fon on that time . Sbb ape ak terjaga ? Ade announcement dgn bunyi siren polis . bilik ak sewa ney betul betul dok tepi jalan . n jalan tu di antara blok ak dgn blok sebelah sana . kau imagine sniri laa ye  :) ~ bukan sekali bukan dua kali polis tuh dok announce . 

" Assalamualaikum dan selamat pagi . Sila ambil perhatian , kepada pemilik kereta kelisa bernombor WNT bla bla bla bla , sila turun sekarang . "


Ulang banyak kali . Mula , ak dgr jea . Pastu , ak tgk lampu keta polis tu dok beputar kat bumbung bilik ak . Ak buka tingkap kat bilik . Then ak kejut roomate ak , Lola . Ak keluar p kat hall , ak tgk housemates ak lagi 3 org dah melekat kat tingkap . Diorang pon kaypochi jugak . HAHA . Tgk tingkap rumah rumah laen , pon same jugak . Ramai org dok tgk . Even bukan keta kami , tapi nervous nak mampus . Sbb nampak polis tuh dah buka mrata alam kat keta tu . Mcm tengah cari sumtink . Dah laa diorang tak cakap kenape dgn keta tu . Just suro owner jea yg turun .


2 bijik keta polis . At last , dia announce lagi sekali . 


" Assalamualaikum dan selamat pagi . Sila ambil perhatian , kepada pemilik kereta kelisa bernombor WNT bla bla bla bla , sila turun sekarang kerana kenderaan anda cuba dicuri . "


Alahai , meremang bulu roma , sbb sememangnya selalu ade kes curi kat cney . Pastu pastu , 2 2 bijik keta polis tu , pegy kat blok laen pulak . bwad announcement yg sama sbb owner still tak turun . Then , diorang dtg depan bilik ak balik .


Time tu , ak nampak dah 3 org kene gari . Ditengking tengkingnye org yg kene gari tu . Tegas betul pakcik polis tu ~ Ramai jugak yg turun tgk kat bawah . Ak dgn housemates tgk dr ats jea . TAKUT !! haha !


PAstu polis polis tu tanye kenal tak dgn mamat mamat tu . Diorang semua dari Meru, Klang . Bole pulak polis tu suluh kat muka org yg kene gari tu . n at last , diorang di bawa ke IPD Section 9 . Balai Polis Besar Selangor . hee ~


Sejam jugak laa kami melekat kat tingkap . Sian pulak ak tgk org yg kene gari tu . Itula , bwad keje tak pk . hee ~ Nasihat dari ak , nak bwad sumtink tu , pk laa ape padahnya . Ya Allah , elakkan ak dari terlibat dgn benda benda tak sihat . Sesungguhnya ak hambaMu yg sgt hina dan Lemah . 

Org kene gari tu , harap harap , korang berubah . Amin .

1 comment:

  1. ape daaaa! Tuan punye kete tak dengar ke polis buat annoucment?

    ReplyDelete

tegur jika perlu ^^
terimakasihTHANKYOUsyukran ~

 
Copyright ©2015 : Meeya Techik | Design by Mastura Aziz